MAKE THE SWITCH!
Stap nu over naar elektrisch

Elektrisch rijden Stap in de toekomst

Elektrisch auto rijden wordt steeds toegankelijker waardoor het ook interessanter wordt om een elektrisch aan te schaffen. Een elektrische auto heeft een lage CO-2 uitstoot wat ervoor zorgt dat er duurzaam auto gereden wordt. Het aantal elektrische modellen stijgt in een snel tempo, waardoor er steeds meer elektrische auto’s op de markt zijn. Wassink Autogroep heeft diverse modellen in haar assortiment die zowel volledig als deels elektrisch zijn.

Voorraad occasions Voorraad nieuw

DE BELANGRIJKSTE VOORDELEN ELEKTRISCH RIJDEN

 • Lagere brandstof kosten
  Elektra is tot wel 50% goedkoper dan benzine en diesel. Hiermee bespaart u aanzienlijk op uw maandlasten.
 • Lagere onderhoudskosten
  Elektrische auto’s hebben minder bewegende delen en zijn daardoor minder gevoelig voor slijtage.
 • Beter voor het milieu
  Elektrische auto’s stoten geen CO² uit en zijn daardoor niet belastend voor het milieu.
 • Geen wegenbelasting
  Alle elektrische auto’s zijn vrijgesteld van wegenbelasting en BPM.
 • Subsidies
  Meerdere gemeentes in Nederland bevorderen het elektrisch rijden door middel van interessante subsidies en regelingen.

Particulier

Subsidie elektrische auto

Heeft u interesse in een elektrische auto? Dat kan nu erg interessant worden. U ontvangt nu namelijk subsidie op een elektrische auto. Particulieren kunnen vanaf 10 januari 2023 een subsidie aanvragen bij aanschaf van een elektrische auto of bij een Private Lease contract. Het gaat om € 2.950,- voor een nieuwe auto en € 2.000,- voor een gebruikte elektrische auto. Houdt hierbij rekening dat er

De regeling voor elektrische rijden is voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s met een oorspronkelijke cataloguswaarde tussen de € 12.000,- en € 45.000,- en een minimale actieradius van 120 kilometer. De auto moet vervolgens drie jaar in Nederland bij dezelfde eigenaar blijven. Verkoopt u de auto binnen drie jaar? Dan moet u een deel van de subsidie terug betalen. Als men een leasecontract binnen vier jaar beëindigd dan stopt ook de subsidie, die in maandelijkse termijnen wordt uitbetaald. De subsidie kan maar één keer persoon aangevraagd worden.

Subsidie elektrische auto aanvragen?

Via deze link kunt u in 2024 een aanvraag indienen voor subsidie op een elektrische auto.

Zakelijke

Lage bijtelling

Bent u van plan om zakelijk een elektrische auto te gaan rijden? Dan profiteert u van een zeer gunstige bijtellingsregeling en kunt u profiteren van een aantrekkelijke investeringsaftrek.

Naast bovenstaande voordelen brengt een elektrische auto nog meer voordelen met zich mee. Als u zakelijk een elektrische auto rijdt dan profiteert u van een lage bijtelling van slechts 16% tot een bedrag van 30.000 euro. Over het bedrag daarboven geldt 22% bijtelling. Een ander bijkomend voordeel is dat parkeerplaatsen met een laadpaal voor elektrische auto’s zich vrijwel altijd op zeer gunstige plekken bevinden, zoals dichtbij het centrum of dichtbij de ingang van een bedrijf.

Mocht u nog meer informatie willen over het zakelijk aanschaffen van een elektrische auto, dan staan onze accountmanagers voor u klaar om alle vragen te beantwoorden. Neem contact op met onze accountmanager.

ONTDEK ONZE VOLLEDIG EN SEMI ELEKTRISCHE MODELLEN

Werkplaatsafspraak Bekijk Voorraad Bekijk onze acties Onze Vestigingen Contact Opnemen
HomeElektrisch rijden