next-level software en services
Nieuwe Ford e-Transit

Ford e-Transit

Volledig elektrische versie van ’s werelds bestverkochte bedrijfswagen

Ford heeft de nieuwe E-Transit gepresenteerd. Het slimme werkpaard van Ford biedt klanten meer productiviteit dankzij de volledig elektrische aandrijflijn, toonaangevende software, connectiviteit en diensten en Pro Power Onboard-opties.

Met een bruikbare batterijcapaciteit van 67 kWh, biedt de Ford E-Transit een voorlopige actieradius van 350 km volgens de gecombineerde WLTP-testcyclus. Daarmee voldoet het bereik van de E-Transit aan de dagelijkse eisen, met voldoende capaciteit om rekening te houden met variaties in voertuigbelasting en weersomstandigheden. Dit maakt de E-Transit ideaal voor stedelijk gebied, vaste rijroutes en leveringen in emissievrije rijzones, zonder dat extra betaald hoeft te worden voor overtollige batterijcapaciteit die niet nodig is.

De verschillende rijmodussen van de Ford E-Transit zijn specifiek afgestemd op de elektrische aandrijflijn. Volgens data van Ford realiseert de eco-modus een energiebesparing van acht tot tien procent als de Ford E-Transit onbeladen is en krachtig accelereert of op de snelweg rijdt. De eco-modus beperkt de topsnelheid en acceleratie en past de werking van de klimaatregeling aan om de actieradius te maximaliseren.

Met de optionele Pro Power Onboard, fungeert de Ford E-Transit ook als mobiele stroombron voor het opladen van gereedschappen en apparatuur op werklocaties, met een vermogen van maximaal 2,3 kW. Dit is een primeur in Europese LCV-segment.

Het standaard aanwezige FordPass Connect-modem biedt naadloze connectiviteit ter verhoging van de wagenparkefficiency van fleetowners, inclusief speciale diensten voor elektrische voertuigen die beschikbaar zijn via Ford Telematics.

Met het SYNC 4-infotainmentsysteem biedt de Ford E-Transit een gebruiksvriendelijke 12-inch touchscreen, verbeterde spraakherkenning en ‘cloud’-navigatie. Dankzij ‘over-the-air’ software-updates van het SYNC-systeem zijn gebruikers altijd verzekerd van de nieuwste functies en kwaliteitsverbeteringen.

Klanten kunnen rekenen op een (voorlopig) laadvermogen tot 1.616 kg voor de gesloten bedrijfswagen tot 1.967 kg voor de E-Transit chassis-cabine. De elektromotor levert een piekvermogen van 198 kW (269 pk) en een koppel van 430 Nm. Daarmee is de Ford E-Transit de krachtigste volledig elektrische bedrijfswagen op de Europese markt.

Medio 2022 in de showroom.

Houdt mij op de hoogte
HomeFordModellenFord e-Transit