Volledig elektrisch
Citroën ë-Berlingo
Vanaf
€ 34.000,-

Citroën ë-Berlingo Van

Volledig elektrische Citroën bedrijfswagen

De nieuwe Citroën ë-Berlingo Van is volledig elektrisch en speciaal ontworpen voor kleine zelfstandigen, winkeliers en koeriers. De ë-Berlingo Van biedt alle voordelen van elektrische aandrijving zonder afbreuk te doen aan de bekende kwaliteiten van de Berlingo; leverbaar in diverse varianten, met een laadruimte tot wel 4,4 m3 en een laadvermogen tot 800 kg. De actieradius van deze lichte bedrijfswagen is 275km (WLTP) en biedt daardoor toegang tot alle stadscentrums en milieuzones.

Voldoende actieradius

De volledig elektrische Citroën bedrijfswagen biedt u het comfort van stil en gemakkelijk elektrisch rijden. De ë-Berlingo Van is voorzien van een accupakket met een capaciteit van 50kWh die goed is voor een actieradius van wel 275km. Voor verreweg de meeste gebruikers is dit voldoende voor een hele werkdag. Daarnaast bespaart u ook geld met een elektrische bedrijfswagen namelijk, lage gebruikskosten dankzij minder onderhoud, overheidssubsidies voor elektrische auto’s (aankoopsubsidie, lage bijtelling)

Om de actieradius zo groot mogelijk te maken, wint de aandrijflijn van de ë-Berlingo Van (bewegings)energie terug als elektriciteit wanneer de bestuurder het gas loslaat en als hij remt. Om extra energie terug te winnen kan de bestuurder de B-knop in de middenconsole indrukken. Het batterijpakket is ondergebracht onder de stoelen en de laadvloer, zodat de laadruimte nog even groot is als die van de overige Berlingo’s Van

Voldoende laadruimte

Het accupakket is in de bodem van de auto geïntegreerd waardoor de inhoud en vorm van de laadruimte ongewijzigd konden blijven. De ë-Berlingo is daarmee een bedrijfsauto die alle ruimte biedt door zijn optimale laadvolume van minimaal 3,3m3 tot 4,44 m3 in de XL-uitvoering. Daarnaast zijn de elektrische bedrijfswagens van Citroën beschikbaar in twee lengtes en leverbaar in de uitvoeringen Club en Driver.

  • Twee lengtes, M: 4,40 m en XL: 4,75 m
  • Twee schuifdeuren (afhankelijk van de uitvoering) en achterdeuren met een openingshoek van 180°.

Rustig en geruisloos rijden

Elke rit in de ë-Berlingo is een kans om te ontspannen. De auto komt soepel in beweging doordat de volledige trekkracht direct vanaf stilstand beschikbaar is, de acceleratie lineair verloopt en de bestuurder niet hoeft te schakelen. De elektrische aandrijflijn brengt geen geluid of vibraties voort dus elke rit verloopt soepel en comfortabel. Deze kwaliteiten worden aangevuld door het comfort dat de Berlingo Van sowieso al biedt, met zijn comfortabele stoelen, de wielophanging die zorgt voor een perfecte wegligging en de aangename besturing met een draaicirkel van slechts 10,8 meter in diameter. De Citroën ë-Berlingo Van wordt aangedreven door een elektromotor (100 kW (136 pk) vermogen en 260 Nm koppel). De topsnelheid van de ë-Berlingo is begrensd op 135 km/uur, ongeacht de gekozen rijmodus, te selecteren via een knop in de middenconsole:

  • Normal – 80 kW/180 Nm – is het ideale compromis tussen actieradius en rijdynamiek;
  • Eco – 60 kW/190 Nm – verlaagt het energieverbruik door de werking van verwarming en airconditioning in de auto te beperken zonder die volledig uit te schakelen, en door het vermogen en het koppel te beperken;
  • Power – 100 kW/260 Nm – voor optimale prestaties onder maximale belasting en rijplezier.

© 2023 – Alle rechten voorbehouden. Bovenstaande prijs is een adviesprijs, exclusief btw en bpm en alle kosten die gemaakt moeten worden om uw auto rijklaar te maken, exclusief metallic lak en afleverpakket. Type – en vormgevingsfouten voorbehouden.

HomeCitroënModellenCitroën ë-Berlingo Van