Peugeot Ruitenwissers Vervang de ruitenwissers tijdig

Vegen op de voorruit en regen wat niet goed gewist kan worden. Voor het zicht op de weg en de verkeersveiligheid is het zeker niet bevorderlijk. De ruitenwissers van uw Peugeot moeten (soms) hard werken om voor u het beste zicht te creëren. Ook bij ruitenwissers wordt de werking ervan na verloop van tijd minder. De rubbers zijn onderhevig aan slijtage door de vele bewegingen. Deze kunnen na enige tijd niet meer het resultaat geven wat het moet zijn. Bij de volgende punten kunt u merken dat de ruitenwissers te veel slijtage hebben ondergaan:

  • De wissers trekken strepen of kunnen grote delen van de voorruit niet wissen
  • Als de wissers gaan stuiteren over de ruit of een piepend geluid maken
  • Als er een waas achterblijft die langzaam wegtrekt
  • Als het rubber los begint te raken van de bladen

Tijdens het onderhoud van uw Peugeot wordt er altijd gekeken naar de ruitenwisserbladen. Als deze aan vervanging toe zijn, wordt dit direct gedaan. De kosten van het vervangen van de ruitenwisserbladen zijn niet heel hoog.

Peugeot ruitenwisser bij Wassink Autogroep

Levensduur verlengen van uw Peugeot ruitenwissers

U kunt er zelf ook voor zorgen om de levensduur van de ruitenwissers te verlengen. Zorg ervoor dat de ruitensproeiervloeistof altijd goed gevuld is. Deze vloeistof zorgt er namelijk voor dat de voorruit (en soms ook achterruit) goed schoon blijft en reinigt tevens ook de ruitenwisserbladen. In de winter is het handig om dit aan te vullen met antivries vloeistof. Wanneer u de auto wast (of laat wassen), zorg er dan voor dat er een doekje langs de ruitenwissers gaat. Zo wordt vuil en viezigheid verwijderd. Ook de voorruit dient zoveel mogelijk schoon te zijn. Dan hoeven de ruitenwissers alleen maar (regen)water weg te vegen.

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt er altijd gekeken naar de ruitenwissers van uw Peugeot. Maak hieronder een afspraak in de werkplaatsplanner en kom langs met uw Peugeot. Heeft u een sterretje in uw voorruit? Laat deze zo spoedig mogelijk maken met onze ruitenservice. Met nieuwe ruitenwissers erbij wordt het beste resultaat behaald.


HomePeugeotOnderhoud & ServicePeugeot onderhoudPeugeot Ruitenwissers