Peugeot Remblokken Voorkom een langere remweg

De remmen en remblokken zijn van groot belang voor uw Peugeot. Voor de verkeersveiligheid zijn deze strikt noodzakelijk. Slechte remmen kunnen namelijk een langere remweg veroorzaken, een piepend geluid geven en tot zeer gevaarlijke situaties leiden. Het is daarom van essentieel belang dat uw Peugeot is voorzien van goede remmen. Laat deze tijdig controleren bij één van onze Peugeot vestigingen.

Wanneer moeten de remblokken vervangen worden en wat kost dat?

De slijtage van de remblokken van uw Peugeot hangt heel erg af van uw rijstijl. Wanneer u hard en laat remt, zal de slijtage harder gaan dan wanneer u de auto laat uitrollen en alleen iets hoeft bij te remmen. Maar hoe kunt u de levensduur van uw remblokken verlengen en wat kost het als u ze moet vervangen?

Bij iedere onderhoudsbeurt worden de remblokken altijd gecontroleerd. Bij Wassink Autogroep streven we er immers naar dat u met een veilige auto de weg op kan. Wanneer de monteur het gevoel heeft dat de remblokken te dun worden om nog een jaar langer door te rijden, dan zal hij ze vervangen. Zowel de remblokken links als rechts moeten dan vervangen worden. Ook al is één van de twee nog wel goed. Anders is het mogelijk dat u ongelijke remwerking krijgt. Dit kan dan weer slipgevaar creëren doordat de ene band harder afremt dan de andere band.

De kosten van het vervangen van de remblokken is afhankelijk van model en type. Gemiddeld gezien gaat dit bedrag over de €100 heen inclusief arbeidsloon. Voor meer informatie kunt u altijd een bezoek brengen aan een van onze Peugeot vestigingen of plan een afspraak in bij de werkplaatsplanner.

Peugeot remblokken bij Wassink Autogroep

5 tips om de levensduur van de remblokken van uw Peugeot te verlengen

  1. Rem niet op het laatste moment, maar laat hem uitrollen: Het is beter voor de auto om hem uit te laten rollen in plaats van op de rem te trappen. Kijk vooruit en anticipeer op het verkeer. Als u ver voor u het stoplicht op oranje ziet springen, laat uw auto dan uitrollen en wacht niet tot het laatste moment met afremmen.
  2. Kijk ver vooruit: Het klinkt heel cliché, maar kijk verder dan de auto voor u. Als u ziet dat er een file aan zit te komen, kunt u hier al op reageren door vast het gas los te laten. Zo remt de auto zelf af en hoeft u minder de rem te gebruiken.
  3. Onnodige bagage uit de auto halen: Onnodige bagage is onnodig gewicht. Hoe meer kilo’s de auto mee moet nemen, hoe meer kilo’s hij ook moet afremmen. Haal spullen die al langere tijd ongebruikt in de auto liggen eruit.
  4. Rijdt niet blind af op wat anderen doen: Sommige bestuurders rijden hard en remmen pas laat. Dat wil niet zeggen dat u dat klakkeloos moet overnemen. Ook hier geldt weer; kijk vooruit en anticipeer op het gedrag van anderen.
  5. Controleer uw remmen regelmatig: Als laatste is het uiteraard verstandig om de remmen van uw Peugeot regelmatig te (laten) controleren.


HomePeugeotOnderhoud & ServicePeugeot onderhoudPeugeot Remblokken