Peugeot Distributieriem Vervang tijdig uw distributieriem

Eén van de belangrijkste onderdelen om de motor draaiende te houden; de distributieriem in uw Peugeot. Maar wat doet hij eigenlijk? En wanneer moet deze vervangen worden?

Zonder distributieriem komt u niet heel ver. Hij zorgt er namelijk voor dat de timing van essentiële onderdelen perfect op elkaar afgestemd zijn. Het openen en sluiten van de in- en uitlaatkleppen moet precies goed verlopen. Als er een kleine afwijking in zit, kan het zo maar zijn dat op het verkeerde moment iets opent of sluit waardoor het grote schade aan zuigers, cilinderwanden of zelfs het gehele motorblok kan veroorzaken. De distributieriem moet constant werken waardoor hij aan grote slijtage onderhevig is.

Wanneer moet de distributieriem in uw Peugeot vervangen worden?

Het is lastig te zeggen wanneer de distributieriem vervangen dient te worden. Een vervangingsvoorschrift die wordt afgegeven heeft een tijdslimiet van vijf of zes jaar, óf een kilometrage variërend van 75.000 kilometer tot 210.000 kilometer. Daarbij speelt het motortype en merk ook nog een rol.

Het vervangen van de distributieriem is een arbeidsintensieve en tijdrovende klus. De distributieriem zit op een lastig te bereiken plek waardoor ook andere onderdelen eerst gedemonteerd moeten worden. Vaak wordt niet alleen de riem vervangen, maar ook de bijbehorende geleiderollen. De waterpomp wordt gecontroleerd en, indien nodig, ook vervangen. Deze staat namelijk ook in verbinding met de distributieriem.

Wat kost het vervangen van de distributieriem?

Per auto verschilt het enorm wat de kosten zijn van het vervangen van de distributieriem. Dan kan het ook nog eens uitmaken of er een distributieriem of -ketting in uw Peugeot zit. Het is op voorhand dus lastig te zeggen wat de kosten gaan zijn van deze reparatie.

Wilt u graag meer informatie ontvangen over de distributieriem of -ketting of weten wat het kost voor uw Peugeot? Kom gerust langs bij een van onze Peugeot vestigingen. Daarnaast kunnen we voor u een afspraak maken zodat de distributieriem vervangen kan worden. U kunt de afspraak ook gemakkelijk zelf inplannen in onderstaande werkplaatsplanner.

VRAAG OFFERTE AAN


HomePeugeotOnderhoud & ServicePeugeot onderhoudPeugeot Distributieriem