Peugeot APK Houdt uw Peugeot in topconditie

Het is wettelijk vastgelegd dat je voor jouw Peugeot een APK keuring moet laten uitvoeren. Dit is ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Wassink Autogroep is erkend Peugeot dealer en heeft bij iedere Peugeot vestiging een Peugeot Servicepunt. Je kunt gemakkelijk een afspraak maken in de werkplaatsplanner hieronder voor een APK keuring bij onze Peugeot garage.

De APK keuring kost bij Wassink Autogroep € 39,95 voor een auto met een benzinemotor en € 64,95 voor een auto met een dieselmotor. Uw Peugeot wordt dan op verschillende aspecten gecontroleerd. Combineer de APK keuring met een Peugeot onderhoudsbeurt en je krijgt €20 korting op het APK-tarief. Onze gecertificeerde Peugeot monteurs controleren jouw auto en vervangen eventuele onderdelen die nodig zijn. Daarnaast geven ze je advies mee zodat je kunt blijven genieten van jouw Peugeot.

Peugeot camper APK

Bij Wassink Autogroep ben je ook op de juiste plek om jouw Peugeot camper een APK keuring te geven. De kosten van een Peugeot camper APK bedraagt € 74,95. Hier geldt ook dat als je de APK keuring Combineert met een Peugeot onderhoudsbeurt dat je €20 korting krijgt op het APK-tarief.

Welke onderdelen worden gecontroleerd?

Bij de APK keuring worden diverse onderdelen gecontroleerd of deze nog naar behoren functioneren. Eén van de meest belangrijkste punten van de APK zijn de banden van jouw Peugeot. De banden vormen het enige contact met het wegdek waardoor dit een belangrijk veiligheidsaspect is. Daarnaast wordt er ook nog aandacht besteed aan onder andere:

  • De gordels
  • De uitlaat(gassen)
  • De carrosserie
  • Remmen
  • Verlichting
  • Wielophanging

Wanneer moet jouw Peugeot APK gekeurd worden?

Als je een Peugeot in jouw bezit hebt, is het belangrijk om te weten wanneer deze APK gekeurd moet worden. Is jouw auto in onderhoud bij Wassink Autogroep? Dan word je door ons tijdig geïnformeerd als jouw Peugeot toe is aan een APK keuring.

Een nieuwe Peugeot die op benzine rijdt, moet na vier jaar voor het eerst terugkomen voor de APK keuring. Bij een Peugeot die op diesel rijdt is dat bij 3 jaar. Diesels moeten vervolgens ieder jaar weer gekeurd worden terwijl benzineauto’s na de eerste APK keuring om de twee jaar gekeurd moeten worden tot ze acht jaar oud zijn, daarna moeten ze elk jaar gecontroleerd worden. Voor elektrische modellen geldt hetzelfde schema als voor benzine.

BrandstofEerste keerVervolg APK
DieselNa 3 jaarIeder jaar
BenzineNa 4 jaar Tot 8 jaar oud om de 2 jaar, daarna ieder jaar
ElektrischNa 4 jaarTot 8 jaar oud om de 2 jaar, daarna ieder jaar

Je bent wettelijk verplicht om de APK keuring uit te voeren. Ga je toch rijden zonder geldige APK? Dan krijg je daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als je een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert jouw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus erg belangrijk dat je jouw APK keuring tijdig laat uitvoeren.


HomePeugeotOnderhoud & ServicePeugeot onderhoudPeugeot APK