Peugeot APK Houdt uw Peugeot in topconditie

Het is wettelijk vastgelegd dat u voor uw Peugeot een APK keuring moet laten uitvoeren. Dit is ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Wassink Autogroep is erkend Peugeot dealer en heeft bij iedere Peugeot vestiging een Peugeot Servicepunt. U kunt gemakkelijk een afspraak maken in de werkplaatsplanner hieronder voor een APK keuring bij onze Peugeot garage.

De APK keuring kost bij Wassink Autogroep €29,95. Uw Peugeot wordt dan op verschillende aspecten gecontroleerd. Combineer de APK keuring met een Peugeot onderhoudsbeurt en u krijgt €10 korting op het APK-tarief. Onze gecertificeerde Peugeot monteurs controleren uw auto en vervangen eventuele onderdelen die nodig zijn. Daarnaast geven ze u advies mee zodat u kunt blijven genieten van uw Peugeot.

Welke onderdelen worden gecontroleerd?

Bij de APK keuring worden diverse onderdelen gecontroleerd of deze nog naar behoren functioneren. Eén van de meest belangrijkste punten van de APK zijn de banden van uw Peugeot. De banden vormen het enige contact met het wegdek waardoor dit een belangrijk veiligheidsaspect is. Daarnaast wordt er ook nog aandacht besteed aan onder andere:

  • De gordels
  • De uitlaat(gassen)
  • De carrosserie
  • Remmen
  • Verlichting
  • Wielophanging

Wanneer moet uw Peugeot APK gekeurd worden?

Als u een Peugeot in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten wanneer deze APK gekeurd moet worden. Is uw auto in onderhoud bij Wassink Autogroep? Dan wordt u door ons tijdig geïnformeerd als uw Peugeot toe is aan een APK keuring.

Een nieuwe Peugeot die op benzine rijdt, moet na vier jaar voor het eerst terugkomen voor de APK keuring. Bij een Peugeot die op diesel rijdt is dat bij 3 jaar. Diesels moeten vervolgens ieder jaar weer gekeurd worden terwijl benzineauto’s na de eerste APK keuring om de twee jaar gekeurd moeten worden tot ze acht jaar oud zijn, daarna moeten ze elk jaar gecontroleerd worden. Voor elektrische modellen geldt hetzelfde schema als voor benzine.

BrandstofEerste keerVervolg APK
DieselNa 3 jaarIeder jaar
BenzineNa 4 jaar Tot 8 jaar oud om de 2 jaar, daarna ieder jaar
ElektrischNa 4 jaarTot 8 jaar oud om de 2 jaar, daarna ieder jaar

U bent wettelijk verplicht om de APK keuring uit te voeren. Gaat u toch rijden zonder geldige APK? Dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus erg belangrijk dat u uw APK keuring tijdig laat uitvoeren.


HomePeugeotOnderhoud & ServicePeugeot onderhoudPeugeot APK