De nieuwe Peugeot e-expert 14 mei 2020

De nieuwe elektrische Peugeot bedrijfswagen

Peugeot introduceert een volledig elektrische bedrijfswagen genaamd de e-Expert. De Peugeot Expert is de meest succesvolle bedrijfsauto in zijn segment en straks ook volledig elektrisch leverbaar.

De volledig elektrisch aangedreven bedrijfswagen is ideaal voor milieuzones in stadscentra, waarbij comfort voorop staat in alle omstandigheden. Daarnaast blinkt hij uit in zijn royale laadvolume, fijne werkplek en een stijlvol uiterlijk.

Rijplezier en dagelijks gemak.

De nieuwe Peugeot e-Expert combineert praktische buitenmaten met maximale laadcapaciteit. De batterij is onder de vloer geplaatst, zodat men van de volledig laadvolume gebruik kan maken.

De plaatst waar de batterij geplaatst zit zorgt ook voor extra stevigheid, waardoor de e-Expert net zulke aangename rijeigenschappen heeft als de versie met een brandstofmotor. De optimale gewichtsverdeling zorgt bovendien voor meer rijplezier. Met een draaicirkel van 11,3 meter (Compact, tussen stoepranden) en een hoogte van 1,90 meter (afhankelijk van de uitvoering) kan de nieuwe Peugeot e-Expert nog steeds in de meeste parkeergarages.

De elektrische Peugeot heeft een maximaal geremd trekvermogen van 1.000 kg. Het laadvermogen is aangepast en is voor deze 100% elektrische variant maximaal 1.200 kg.

Prestaties

De elektromotor drijft het voertuig aan volgens de gekozen rijmodus en de rijomstandigheden en laadt de batterij op tijdens het remmen of vertragen.

 • De elektromotor levert een vermogen van 100 kW (136 pk) en 260 Nm koppel.
 • De topsnelheid bedraagt 130 km/u.
 • De rijmodus wordt geselecteerd met de keuzeschakelaar:
  • Normal: optimaliseert de actieradius bij normaal gebruik.
  • Eco: optimaliseert het energieverbruik door de werking van de verwarming en airconditioning aan te passen en zowel het vermogen als het koppel van de elektromotor te beperken.
  • Power: optimaliseert de voertuigprestaties bij volle belading voor een vergelijkbaar rijgedrag als in de Normal-modus zonder lading. De garantietermijn voor de aandrijflijn inclusief batterij bedraagt 8 jaar/160.000 km.

Batterij en actieradius

De e-Expert is leverbaar met twee batterijpakketten, zodat de klant zelf zijn rijbereik kan kiezen welke het beste bij de werkzaamheden en het budget past. Dit elektrische model is gebaseerd op het EMP2 multi-energieplatform.

 • 230 km actieradius volgens de WLTP-cyclus voor de versie met 50 kWh-batterij.
 • 330 km actieradius volgens de WLTP-cyclus voor de versie met 75 kWh-batterij.

Met deze twee mogelijkheden is de ë-Jumpy de beste in zijn segment en voldoet de bedrijfswagen perfect aan de behoeften van de markt waar gemiddeld 300 km per dag gereden wordt.

Uitvoeringen

De nieuwe Peugeot e-Expert is leverbaar in dezelfde uitvoeringen als de versies met verbrandingsmotoren en voldoet aan dezelfde vereisten:

 • Bestelwagen (3 lengtes: Compact 4,6 m, Standard 4,95 m en Long 5,30 m)
 • Combi (5 of 6 zitplaatsen, vast of inklapbaar, in standaardlengte of verlengd)
 • Plancher cabine (voor opbouw op maat, standaardlengte)

Vanaf juni 2020 is deze nieuwe elektrische bedrijfswagen bestelbaar.

ContactHoud mij op de hoogte

Peugeot e-Expert

HomePeugeotNieuwsDe nieuwe Peugeot e-expert