terug naar het overzicht

Nieuws

Officieel Erkend Duurzaam Plus autobedrijf

25 augustus 2017 - Wassink Autogroep is sinds kort een officieel Erkend Duurzaam Plus autobedrijf en heeft hiervoor het certificaat in ontvangst mogen nemen.    

Het certificaat Erkend Duurzaam Plus wordt uitgereikt door Instituut voor Duurzame Mobiliteit en is het bewijs dat Wassink Autogroep in al haar facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk?
Op die vraag heeft Chiel van Zeijl, algemeen directeur van Wassink Autogroep, een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. Daarnaast gebruiken wij groene stroom en gaan wij zuinig om met energie.”     

Ook als werkgever heeft Wassink Autogroep haar zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Wassink Autogroep haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van diverse lokale activiteiten.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showrooms van Wassink Autogroep staan dan ook alle schone en zuinige modellen als dealer van de merken Peugeot, Citroën, DS, Kia en Ford. ''Wij merken in de dagelijkse praktijk dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik''  Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van duurzame mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen, ook in onze werkplaatsen wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam Plus maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit).  

terug naar het overzicht

Contact Openingstijden
ma-vr: 08:00 - 18:00 uur *
za: 09:00 - 17:00 uur *

* Werkplaats & Werkplaatsreceptie
ma-vr: 08:00 - 17:00 uur
za: gesloten

Wassink Autogroep
E: info@wassinkautogroep.nl

Wassink Autogroep pay-off

Erkend duurzaam logo