terug naar het overzicht

Nieuws

Scholen helpen in Tanzania.

26 oktober 2018 - In Juli ben ik samen met een aantal leerlingen en docenten van mijn school, het Dominicus College (Nijmegen), naar Tanzania geweest.

In Juli ben ik samen met een aantal leerlingen en docenten van mijn school, het Dominicus College (Nijmegen), naar Tanzania geweest voor een ontwikkelingsstage. Deze werd georganiseerd door de Limburgse stichting Global Exploration, die Nederlandse leerlingen van verschillende scholen de mogelijkheid biedt om op ontwikkelingsstage te gaan naar een derde wereldland. Wij hebben in Tanzania 3 weken lang in totaal vier verschillende scholen bezocht en geholpen.

Zo hebben we bijvoorbeeld onze handen uit de mouwen gestoken door een lokaal te schilderen en een fundering voor een vloer aan te leggen. Ook hebben we de scholen kunnen steunen met een financiële bijdrage, waarvan de scholen hulpmiddelen kunnen aanschaffen voor de school en voor de leerlingen.

Een belangrijk doel van de reis was daarnaast om in contact te komen met een andere cultuur. Onze groep heeft veel leuke activiteiten gedaan met de Tanzaniaanse leerlingen, en we hebben veel van hen geleerd doordat we individueel gekoppeld werden aan een buddy waarmee we in gesprek gingen. Voor de reis moesten de leerlingen opzoek naar sponsoren. Ik heb zelf Wassink benaderd, en werd vervolgens uitgenodigd voor een gesprek om te vertellen wat ik in Tanzania zou gaan doen. Mede door de bijdrage van Wassink is deze fantastische ervaring voor mij gerealiseerd.

Joep Broekhuijse

terug naar het overzicht

Contact Openingstijden
ma-vr: 08:00 - 18:00 uur *
za: 09:00 - 17:00 uur *

* Werkplaats & Werkplaatsreceptie
ma-vr: 08:00 - 17:00 uur
za: gesloten

Wassink Autogroep
E: info@wassinkautogroep.nl

Wassink Autogroep pay-off

Erkend duurzaam logo