terug naar het overzicht

Nieuws

Meer informatie over nieuwe Kia Sorento

29 augustus 2014 - Kia geeft meer informatie over de nieuwe Sorento. Ook krijgen we voor het eerst beeld van het interieur. Op de autosalon van Parijs in oktober beleeft de auto zijn Europese debuut.

De nieuwe Kia Sorento is deze week officieel onthuld in Zuid Korea, nadat we begin deze maand al de eerste foto’s te zien kregen. Nu voegt Kia plaatjes van het interieur toe en krijgen we meer informatie over het nieuwe model.

De nieuwe Sorento staat op hetzelfde, nog jonge platform van de Hyundai Santa Fe. Dat brengt niet alleen betere rij-eigenschappen met zich mee, maar ook een verbeterde botsveiligheid. De koets is 14 procent stijver, bovendien is het dankzij de betere isolatie stiller en hebben de inzittenden minder last van motortrillingen. De vernieuwde stuurinstallatie en wielophanging moeten voor meer comfort zorgen.

De nieuwe Sorento is 95 mm langer geworden en meet nu in de lengte 4,78 meter. In breedte kwam er 5 mm bij en in de hoogte ging er 15 mm af ten opzichte van zijn voorganger. De Sorento wordt in Nederland standaard met zeven zitplaatsen geleverd, als je de achterste twee niet gebruikt heb je een bagageruimte van 515 tot 605 liter ter beschikking.

Het dashboard is grotendeels in Europa ontworpen en bestaat volgens Kia uit hoogwaardige en zacht aanvoelende materialen. Het middengedeelte waarin het aanraakscherm is opgenomen zou geïnspireerd zijn op het ontwerp van een Zwitsers horloge en het horizontaal georiënteerde ontwerp moet een gevoel van ruimte geven.

Over de motoren maakt Kia nog geen details bekend, behalve dan dat de bekende 2.2 CRDi dieselmotor zijn opwachting zal maken. In februari 2015 staat de nieuwe Sorento in de showroom, prijzen zijn nog niet bekend.

terug naar het overzicht

Contact Openingstijden
ma-vr: 08:00 - 18:00 uur *
za: 09:00 - 17:00 uur *

* Werkplaats & Werkplaatsreceptie
ma-vr: 08:00 - 17:00 uur
za: gesloten

Wassink Autogroep
E: info@wassinkautogroep.nl

Wassink Autogroep pay-off

Erkend duurzaam logo