terug naar het overzicht

Nieuws

Hoe kan ik brandstof besparen?

11 april 2018 - Wij geven je graag wat tips over hoe je brandstof kan besparen!

Welke auto je ook aanschaft, er zijn altijd mogelijkheden om brandstof te besparen. Brandstofbesparing is niet alleen beter voor het milieu maar zorgt er ook voor dat je langer met een volle tank kunt rijden. Hieronder vind je een paar handige tips over hoe je brandstof kunt besparen

  • Controleer de bandenspanning regelmatig. Te zachte banden kunnen leiden tot een hoger brandstofverbruik.  
  • Houd ramen zo veel mogelijk gesloten. Op deze manier verlaag je de luchtweerstand en bespaar je meer brandstof. Vooral wanneer je 80 km/per uur rijdt is het zuiniger om de airco aan te zetten en ramen gesloten te houden. Let wel op dat de airco goed onderhouden is. Dit is ook weer zuiniger voor het milieu.
  • Rijdt soepel en houd je aan de maximum snelheid. Met soepel rijden bedoelen we met name dat je niet abrupt moet optrekken en afremmen, dit heeft namelijk een negatieve invloed op het brandstofverbruik.
     
  • Eerder doorschakelen.Veel modellen zijn tegenwoordig uitgerust met een schakelindicatie om de versnellingskeuze te optimaliseren. Hierbij wordt er aangegeven wanneer je moet schakelen naar een andere versnelling om zo zuinig mogelijk te rijden. 
  • Bespaar op gewicht. Neem geen onnodige zaken mee in de kofferbak en in het passagiersgedeelte. Zorg ervoor dat je auto altijd netjes opgeruimd is en dat er geen onnodige extra spullen in de kofferbak blijven zitten. 
  • Geef jouw auto regelmatig een onderhoudsbeurt voor een zo optimaal mogelijke werking. 

terug naar het overzicht

Contact Openingstijden
ma-vr: 08:00 - 18:00 uur *
za: 09:00 - 17:00 uur *

* Werkplaats & Werkplaatsreceptie
ma-vr: 08:00 - 17:00 uur
za: gesloten

Wassink Autogroep
E: info@wassinkautogroep.nl

Wassink Autogroep pay-off

Erkend duurzaam logo