terug naar het overzicht

Nieuws

De nieuwe Kia Optima

01 september 2015 - Na de facelifts van de Picanto, Rio, Venga en de cee’d familie is het tijd voor de geheel nieuwe Optima Sedan (JF). De Sedan wordt in eerste instantie enkel leverbaar als 1.7 diesel met een handmatige 6 versnellingsbak.  

De handmatige versie stoot 110 g/km CO2 uit en heeft een maximaal trekgewicht van 1,800 kg. De 7DCT variant heeft een uitstoot van 116 g/km met een maximaal trekgewicht van 1,500 kg. De handgeschakelde 1.7 CRDi valt dit jaar dus nog in de 20% bijtellingscategorie, waardoor de nieuwe Optima weer volop mee doet in het zakelijk segment. Kia Motors Nederland B.V. (KMNL) heeft er alles aan gedaan om de 1.7 CRDi met 110 g/km dit jaar nog te kunnen gaan leveren, zodat de consument nog kan profiteren van de nieuwe Optima met 20% bijtelling. De nieuwe Optima heeft een scherpe vanafprijs van €29.995,- gecombineerd met een hoog trekgewicht en de zeer rijke standaard uitrusting van de ComfortPlusLine met onder andere standaard navigatie, 17” lichtmetalen velgen, LED-verlichting, actieve rijbaanassistentie en snelheidsbordenherkenning.

Exterieur

Naast het goede nieuws dat de Optima dit jaar nog in de 20% bijtellingscategorie valt is het design van de nieuwe Optima compleet vernieuwd en klaargestoomd voor de strijd in het D-segment. Zowel het exterieur als het interieur is door het designteam volledig onder handen
genomen met dit schitterend eindresultaat.

Voorkant

Aan de voorkant is de grille dankzij een nieuw 3D-effect robuust vormgegeven. Deze grille loopt in een ononderbroken lijn door in de koplampen waardoor de neus van de nieuwe Optima een rustigere en bredere uitstraling heeft. Daarnaast zijn de mistlampen anders vormgegeven en meer centraal geplaatst. Hierdoor is er ruimte gemaakt voor luchtinlaten met een mat chromen detail wat zorgt voor een sportieve uitstraling. Dit detail is overigens deels bekend van de Rio PE.

terug naar het overzicht

Contact Openingstijden
ma-vr: 08:00 - 18:00 uur *
za: 09:00 - 17:00 uur *

* Werkplaats & Werkplaatsreceptie
ma-vr: 08:00 - 17:00 uur
za: gesloten

Wassink Autogroep
E: info@wassinkautogroep.nl

Wassink Autogroep pay-off

Erkend duurzaam logo