terug naar het overzicht

Nieuws

De nieuwe Kia e-Soul

26 februari 2019 - Kia heeft de derde generatie van zijn innovatieve urban crossover nog unieker gelijnd en nog dynamischer gemaakt.

De e-Soul heeft het iconische design en het speelse karakter van zijn voorgangers, maar is in Europa uitsluitend met elektrische aandrijving leverbaar.

Emilio Herrera, Chief Operating Officer voor Kia Motors Europe: “Sinds zijn introductie is de Soul een ware pionier voor Kia en voor de gehele auto-industrie. Tien jaar geleden legde dit model het fundament voor het segment van urban crossovers en bij zijn lancering was de Soul EV de eerste volledig elektrisch aangedreven crossover. De nieuwe e-Soul verlegt de grenzen opnieuw, want hij wordt in Europa standaard geleverd met een elektrische aandrijflijn met een grotere actieradius – een verbrandingsmotor is niet leverbaar.”

“De markt is in de afgelopen jaren flink veranderd,” gaat Herrera verder, “en in 2018 – het laatste jaar waarin het huidige model van de Soul werd verkocht, verkocht Kia in Europa meer elektrisch aangedreven exemplaren van het model dan de benzine- en dieselversies bij elkaar opgeteld. Kia zet vol in op elektrificatie, met een groeiend aanbod van mild-hybride, hybride, plug-in hybride en volledig elektrisch aangedreven auto’s. Geëlektrificeerde modellen hadden in 2018 een aandeel van circa 1 op de 8 in de totale Europese verkopen van Kia, in 2017 was het aandeel nog 1 op de 10. De nieuwe e-Soul zal bijdragen aan een verdere stijging van dit aandeel.”

De e-Soul behoudt de sterke eigenschappen van de vorige generaties van het model; een interieur dat vijf inzittenden alle ruimte en veel flexibiliteit biedt. Net als alle andere modellen van Kia wordt ook de nieuwe e-Soul in Europa standaard geleverd met de kwaliteitsbelofte van Kia; de ongeëvenaarde garantie van 7 jaar/150.000 kilometer, die ook van toepassing is op de elektromotor en het accupakket van de auto.

Bron: Kia Nederland

terug naar het overzicht

Contact Openingstijden
ma-vr: 08:00 - 18:00 uur *
za: 09:00 - 17:00 uur *

* Werkplaats & Werkplaatsreceptie
ma-vr: 08:00 - 17:00 uur
za: gesloten

Wassink Autogroep
E: info@wassinkautogroep.nl

Wassink Autogroep pay-off

Erkend duurzaam logo