terug naar het overzicht

Nieuws

De nieuwe Ford Transit ECOnetic-uitvoering

16 augustus 2017 - Nieuwe Ford Transit Custom heeft een fris design, volledig nieuw interieur en een brandstofbesparende ECOnetic-uitvoering.

De Transit Custom wordt aangedreven door de revolutionaire 2.0-liter Ford EcoBlue-dieselmotor en biedt belangrijke nieuwe voorzieningen en mogelijkheden. Zo komt er een nieuwe ECOnetic-bestelautovariant die zuiniger is en een CO2-uitstoot van slechts 148 g/km heeft.*

Het nieuwe model bestaat uit een compleet nieuw interieur met de beste opbergmogelijkheden, nog meer comfort en een verbeterde ergonomie en eenvoudige connectiviteit met als optie het SYNC 3-systeem of het MyFord Dock-dockingstation. Een andere geavanceerde technologie die voor het eerst in een bedrijfswagen beschikbaar is, is de Intelligent Speed Limiter. Dit systeem houdt met een camera de verkeersborden in de gaten en past desgewenst de maximumsnelheid van het voertuig aan op de op dat moment geldende maximaal toegestane snelheid op de betreffende weg. De Intelligent Speed Limiter zorgt voor een meer ontspannen rij-ervaring en helpt om boetes voor het overschrijden van de maximum snelheid te voorkomen.

“De Transit Custom is al sinds zijn introductie een groot succes, en deze nieuwe versie legt de lat nog hoger”, zegt Hans Schep, General Manager, Commercial Vehicles bij Ford Europa. “We hebben goed naar onze klanten geluisterd en een 1-tons bedrijfswagen ontwikkeld die niet alleen stijlvoller en productiever is, maar ook vol zit met slimme functies.”

De nieuwe generatie Transit Custom is de voorloper op de volgende grote innovatie van Ford bij bedrijfswagens; de introductie van de Plug-in Hybrid (PHEV)-uitvoering in 2019. De PHEV Transit Custom zal later dit jaar in London door een aantal wagenparkexploitanten worden getest. Met een grote accucapaciteit zal de Transit PHEV zijn ritten in de stad emmissievrij kunnen afleggen. Naast de elektromotor kan de Transit PHEV optioneel worden aangedreven door de 1.0 EcoBoost benzinemotor die in zijn klasse al zes jaar op rij tot ‘Engine of the Year’ werd uitgeroepen.

De Transit Custom die in 2012 werd geïntroduceerd, is snel uitgegroeid tot de best verkopende bedrijfswagen van Ford in Europa. In 2016 werden 118.000 Transit Customs verkocht – een stijging van 15 procent in vergelijking met het verkooprecord van een jaar eerder. De Transit Custom was het eerste model van Ford uit de volledig nieuwe en uitgebreide Transit-range – die later werd uitgebreid met de Transit Courier, de Transit Connect en de grote Transit-modellen – en heeft er in belangrijke mate voor gezorgd dat Ford in 2015 en 2016 het bestverkopende bedrijfswagenmerk van Europa was.

Geavanceerde technologie en functies voor bestuurdersassistentie
De nieuwe Transit Custom introduceert een aantal geavanceerde functies voor bestuurdersassistentie, en is de eerste bedrijfswagen met Intelligent Speed Limiter, waarmee de snelheid automatisch aan de toegestane maximumsnelheid wordt aangepast, en waarbij het Traffic Sign Recognition-systeem wordt gebruikt om verkeersborden met snelheidsbeperkingen te detecteren.

Het nieuwe model beschikt tevens over het Blind Spot Information System van Ford met Cross Traffic Alert, dat bestuurders waarschuwt bij het achteruitrijden vanaf een parkeerplaats voor naderende auto’s die achter de auto langs rijden, ideaal voor bestelauto’s waarbij het zicht naar achteren vaak beperkt is.

Deze nieuwe functies zijn een aanvulling op de uitgebreide reeks technologieën die al aanwezig zijn in de Transit Custom, waaronder het noodremsysteem Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection, Lane Keeping Alert, Side Wind Stabilisation en Adaptive Cruise Control.
De nieuwe Transit Custom wordt tevens aangeboden met de soepele en responsieve nieuwe automatische zestraps SelectShift-transmissie, en een voor het segment uniek luchtveringssysteem achter op de Kombi-modellen. Dit zorgt voor een soepel en stabiel rijgedrag onder uiteenlopende beladingsomstandigheden.
Klanten kunnen ook een koppelstation voor verschillende soorten conversies bestellen, waarmee achteraf conversies mogelijk zijn en accessoires kunnen worden aangesloten. Hierdoor kunnen deze efficiënter bediend worden aan de hand van realtime autogegevens.

Topmodel Custom Sport in meer variantel leverbaar
De nieuwe Transit Custom Sport wordt aangedreven door de 170 pk EcoBlue motor en kan nu worden besteld in carrosserievarianten, Bestelauto en Bestelauto-dubbele-cabine met een korte of lange wielbasis.
De kenmerkende dubbele strepen over de motorkap bij de Sport en de accessoireset voor de carrosserie zijn volledig vernieuwd, met opvallend nieuwe tweekleurige strepen in zwart met oranje of zilveren accenten. De sportieve stijl zet zich voort in de cabine met een gedeeltelijk in leer uitgevoerd Ebony-interieur dat opvallende nieuwe stoffen reliëfinzetstukken en leren kussens combineert.

terug naar het overzicht

Contact Openingstijden
ma-vr: 08:00 - 18:00 uur *
za: 09:00 - 17:00 uur *

* Werkplaats & Werkplaatsreceptie
ma-vr: 08:00 - 17:00 uur
za: gesloten

Wassink Autogroep
E: info@wassinkautogroep.nl

Wassink Autogroep pay-off

Erkend duurzaam logo