Kia Remblokken Voorkom een langere remweg

De remmen en remblokken zijn van groot belang voor jouw Kia. Voor de verkeersveiligheid zijn deze strikt noodzakelijk. Slechte remmen kunnen namelijk een langere remweg veroorzaken, een piepend geluid geven en tot zeer gevaarlijke situaties leiden. Het is daarom van essentieel belang dat jouw Kia voorzien is van goede remmen. Laat deze tijdig controleren bij één van onze Kia vestigingen.

Wanneer moeten de remblokken vervangen worden en wat kost dat?

De slijtage van de remblokken hangt heel erg af van je rijstijl. Wanneer je hard en laat remt, zal de slijtage harder gaan dan wanneer je de auto laat uitrollen en alleen iets hoeft bij te remmen. Voor meer informatie kan je altijd bij ons langskomen voor advies over de remmen van jouw Kia.

Bij iedere onderhoudsbeurt worden de remblokken gecontroleerd. Wij willen immers dat jij met een veilige auto de weg op kan. Wanneer de monteur het gevoel heeft dat de remblokken te dun worden om nog een jaar langer door te rijden, zal hij ze vervangen. Zowel de remblokken links als rechts moeten dan vervangen worden. Ook al is één van de twee nog wel goed. Anders is het mogelijk dat je ongelijke remwerking krijgt.

De kosten van het vervangen van de remblokken is afhankelijk van model en type. Breng voor meer informatie een bezoek aan één van onze Kia vestigingen of plan een werkplaatsafspraak in.

Verleng de levensduur van de remblokken van jouw Kia

  1. Rem niet op het laatste moment, maar laat hem uitrollen: het is beter voor de auto om hem te laten uitrollen in plaats van op de rem te trappen. Kijk vooruit en anticipeer op het verkeer. Als je ver voor je het stoplicht op oranje ziet springen, laat je auto dan uitrollen en wacht niet tot het laatste moment met afremmen.
  2. Kijk ver vooruit: het klinkt heel cliché, maar kijk verder dan de auto voor je. Als je ziet dat er een file aan zit te komen, kan je hier al op reageren door alvast het gas los te laten. Zo remt de auto zelf af en hoef je de rem minder te gebruiken.
  3. Onnodige bagage uit de auto halen: onnodige bagage is onnodig gewicht. Hoe meer kilo’s de auto mee moet nemen, hoe meer kilo’s hij ook moet afremmen. Haal spullen die al langere tijd ongebruikt in de auto liggen eruit.
  4. Rijdt niet blind af op wat anderen doen: sommige bestuurders rijden hard en remmen pas laat. Dat wil niet zeggen dat je dat klakkeloos moet overnemen. Ook hier geldt weer; kijk vooruit en anticipeer op het gedrag van anderen.
  5. Controleer je remmen regelmatig: als laatste is het uiteraard verstandig om de remmen van jouw auto regelmatig te (laten) controleren.

Wil je graag maar één keer langskomen bij ons voor onderhoud? Plan dan gelijktijdig de APK keuring in of verwissel je winterbanden voor zomerbanden. Alles is mogelijk bij Wassink Autogroep.


HomeKiaOnderhoud & ServiceKia OnderhoudKia Remblokken