Kia Distributieriem Tijdig vervangen is noodzakelijk

Eén van de belangrijkste onderdelen om de motor draaiende te houden, is de distributieriem. Maar wat doet de distributieriem eigenlijk in jouw Kia? En wanneer moet deze vervangen worden?

Zonder distributieriem kom je niet ver met je auto. Hij zorgt er namelijk voor dat de timing van essentiële onderdelen perfect op elkaar afgestemd zijn. Het openen en sluiten van de in- en uitlaatkleppen moet precies goed verlopen. Als er een kleine afwijking in zit, kan het zo maar zijn dat op het verkeerde moment iets opent of sluit waardoor het grote schade aan zuigers, cilinderwanden of het gehele motorblok kan veroorzaken. De distributieriem moet constant werken waardoor hij aan grote slijtage onderhevig is.

Kia distributieriem Wassink Autogroep

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden?

Het is lastig te zeggen wanneer de distributieriem vervangen dient te worden. Een vervangingsvoorschrift die wordt afgegeven heeft een tijdslimiet van vijf of zes jaar, óf een kilometrage variërend van 75.000 kilometer tot 210.000 kilometer. Daarbij speelt ook het motortype en merk nog een rol.

Het vervangen van de distributieriem is een arbeidsintensieve en tijdrovende klus. De distributieriem zit op een lastig te bereiken plek waardoor ook andere onderdelen eerst gedemonteerd moeten worden. Vaak wordt niet alleen de riem vervangen, maar ook de bijbehorende geleiderollen. De waterpomp wordt gecontroleerd en, indien nodig, ook vervangen. Deze staat namelijk ook in verbinding met de distributieriem.

Wat kost het vervangen van de distributieriem?

Per auto verschilt het enorm wat de kosten zijn van het vervangen van de distributieriem. Wil je graag meer informatie ontvangen over de distributieriem of weten wat het kost voor jouw Kia? Kom gerust langs bij één van onze Kia vestigingen. Daarnaast kunnen we voor jou een afspraak maken zodat de distributieriem vervangen kan worden.

VRAAG OFFERTE AAN


HomeKiaOnderhoud & ServiceKia OnderhoudKia Distributieriem