Kia Airco check Voorkom vieze luchtjes

Tegenwoordig onmisbaar in iedere auto. Het verhoogt comfort en zorgt er tevens voor dat jij als bestuurder fris en alert achter het stuur zit. Een goed functionerende airco is naast de zomermaanden ook handig voor in de winter. Het zorgt er namelijk voor dat het condens in de auto verdwijnt. Het is dus van groot belang dat de airco in jouw Kia het goed blijft doen. Je kunt de Kia airco check al laten uitvoeren voor € 19,95!

Bij de meeste onderdelen geldt: hoe meer het gebruik wordt, hoe sneller het slijt. Het aircosysteem moet juist regelmatig gebruikt worden om ervoor te zorgen dat de werking ervan goed blijft. Daarnaast raden wij het aan om het systeem eens in de twee jaar te laten controleren. Door onregelmatig gebruik, vervuiling en condens kan de koelcapaciteit afnemen en kan er schimmelvorming ontstaan. Met de airco check controleren de Kia monteurs het complete aircosysteem.

Wat gebeurd er als je de Kia airco check niet op tijd uitvoert?

Maar liefst 60% van de aircosystemen zijn besmet met schimmels en bacteriën. Dat is geen fijn idee en ook niet heel gezond. Tijdens de Kia airco check controleren onze Kia monteurs jouw airco systeem uitvoerig op het functioneren. Daarnaast wordt er ook nog gekeken naar de aan- en afvoeringen van het systeem. Als de airco check is uitgevoerd, kunnen wij precies vertellen of alles nog goed functioneert. Zo niet, dan geven wij aan hoe we dit kunnen verhelpen.

6 voordelen van een goed onderhouden airco

  1. Veiligheid: voorkomt condens op de ruiten.
  2. Hygiëne: verwijderen van bacteriën, gisten en schimmels.
  3. Comfort: een comfortabel klimaat tijdens elke rit en alle weersomstandigheden.
  4. Gezondheid: voorkomt allergische reacties.
  5. Functionaliteit: werkt sneller en beter.
  6. Levensduur: maximale koelcapaciteit en levensduur.

In het formulier hieronder kan je een afspraak maken bij één van onze Kia vestigingen. Het is ook mogelijk om de airco check te combineren met de APK keuring of een onderhoudsbeurt.


HomeKiaOnderhoud & ServiceKia OnderhoudKia Airco check