Kia Accu Check Niets is zo vervelend als stilstaan langs de weg

Het tweede hart van de auto, de accu. Het zorgt voor de stroomvoorziening voor alle elektrische onderdelen in je auto. Denk hierbij aan de verlichting, de startmotor, airco, radio en ook het touchscreen scherm. Het is bijzonder vervelend als de accu het niet doet. Laat op tijd de Kia accu check uitvoeren zodat er geen onverwachte problemen ontstaan met de accu.

Hoe werkt een accu en hoelang gaat hij mee?

Wanneer je de sleutel in het contact steekt, zal de energie die in de accu zit de startmotor aansturen. De startmotor zet de motor aan en die zet op zijn beurt weer de dynamo in werking. De dynamo levert weer stroom aan de accu. De levensduur van een accu is gemiddeld 3 tot 6 jaar. Dit is overigens sterk afhankelijk van het merk auto, merk accu en het gebruik ervan.

Kia accu check bij Wassink Autogroep

Kan jij de levensduur van een accu verlengen?

Jazeker, dat kan heel goed. Zoals eigenlijk met meer dingen, is het beter om kleine stukjes te vermijden. De accu moet best veel moeite doen om de startmotor aan te zetten. Wanneer je na een kort ritje de auto uitzet en vervolgens weer aanzet, heeft de accu zich nog niet volledig kunnen herstellen. Hij moet dus nog meer moeite doen om te starten. Maak af en toe ook even de motorkap open en bekijk de accu en voel er even aan. Als er corrosie op zit of als hij los begint te raken, gaat dat ten koste van de levensduur. Daarnaast kan je de levensduur van je accu verlengen door geen elektrische apparatuur te gebruiken wanneer de motor niet draait. Dus als de sleutel alleen op het contact staat en je gebruikt bijvoorbeeld het touchscreen scherm, gaat er energie verloren. Omdat de motor niet draait, en dus de dynamo ook niet, wordt de accu niet opgeladen. Hij moet vervolgens wel weer meer moeite doen om de motor aan te krijgen wanneer je de sleutel iets verder draait.

Wat kost de Kia accu check?

Het varieert enorm qua prijs en merk wat je voor het vervangen van de accu moet betalen. De monteur is ongeveer 20 minuten bezig om de accu in jouw Kia te vervangen. Kom langs bij één van onze Kia vestigingen voor meer informatie en laat jouw accu controleren. Of maak een afspraak in onderstaande werkplaatsplanner. Onze gecertificeerde Kia monteurs helpen jou graag weer op weg.

Combineer de Kia accu check met de Kia airco check zodat alles jouw auto weer helemaal gecontroleerd is.


HomeKiaOnderhoud & ServiceKia OnderhoudKia Accu Check