Kia onthult Plug-in Hybrid-varianten van de XCeed en Ceed Sportswagon 25 november 2019

Met de onthulling van de Plug-in Hybrid-varianten van de Kia XCeed en Ceed Sportswagon neemt Kia een volgende stap in zijn elektrificatie-strategie. De twee nieuwe modellen met lage emissie gaan begin 2020 in de verkoop in Europa. Het is de eerste keer dat Kia elektrische aandrijvingen gebruikt in het segment van de XCeed en de Ceed Sportswagon.

– Voor het eerst Plug-in Hybrid met lage emissie in Kia Ceed-familie
– Plug-in Hybrid-aandrijving omvat batterij van 8,9 kWh, elektrische motor van 44,5 kW en 1,6-liter benzinemotor en levert 141 pk, 265 Nm
– Kia zet in op volledig elektrische actieradius tot aan 60 kilometer
– Meer elektrisch rijbereik dankzij benutten van remenergie voor opladen batterij
– Vernieuwd interieurdesign en nieuwe interieurfuncties, waaronder telematica om beschikbare laadpunten in de buurt te vinden
– Verkoopstart begin 2020

Kia Ceed Hybrid Range

Emilio Herrera, Chief Operating Officer bij Kia Motors Europe: “Deze twee modellen markeren een belangrijke nieuwe fase voor Kia, waarin we geavanceerde, vooruitstrevende aandrijvingen introduceren om ons aanbod te vergroten. De komst van de nieuwe generatie Ceed leidde in de eerste helft van 2019 tot een verkoopgroei van 40,1% in vergelijking met vorig jaar. Met de nieuwe Plug-in Hybrid-varianten wordt het aanbod nog aantrekkelijker.”

“In de eerste helft van 2019 was één op de zeven verkochte Kia-modellen in Europa geëlektrificeerd en deze trend zet zich door,” vult Herrera aan. “Waar andere merken elektrificatie zien als een plan voor de toekomst, beschikt Kia al over een hele reeks geëlektrificeerde auto’s. Ons aanbod mild-hybrid, hybride, plug-in-hybride en volledig elektrische auto’s bieden onze klanten meer keuze en lagere gebruikskosten.”

De Kia XCeed en Ceed Sportswagon Plug-in Hybrid worden gebouwd in de Kia fabriek in Žilina, Slowakije – de eerste plug-in hybride-modellen die het merk in Europa bouwt. De ongeëvenaarde garantie van zeven jaar of 150.000 kilometer is standaard en omvat ook de batterij en de elektromotor van de nieuwe aandrijving. De nieuwe modellen worden speciaal gebouwd voor Europa en zijn vanaf begin 2020 te koop.

Bron: Kia Nederland

HomeKiaNieuwsKia onthult Plug-in Hybrid-varianten van de XCeed en Ceed Sportswagon