Kia onthuld de nieuwe Kia Ceed-Family 20 juli 2021

De succesvolle Ceed-familie van Kia wordt grondig vernieuwd. De verschillende uitvoeringen binnen de brede line-up krijgen stuk voor stuk een vernieuwd design,
nog meer hightech features en geëlektrificeerde aandrijflijnen. De vijfdeurs hatchback, sportswagon en shooting brake krijgen een volledig opnieuw ontworpen voorzijde en sportieve
updates aan de achterzijde. Ook het aanbod van lichtmetalen wielen en carrosseriekleuren wordt vernieuwd.

Het exterieur: gedurfd en eigentijds

De vernieuwde Ceed-modellen krijgen een compleet nieuw front, waarop het gloednieuwe Kia-logo prijkt, het symbool voor ‘Movement that inspires’. De iconische Tiger Nose grille heeft nu een zwarte hoogglansafwerking met details van satijnchroom. De plug-in hybrids krijgen een nieuwe, gesloten grille met een opvallende afwerking in contrasterende patronen.

Aan weerszijden van de voorbumper bevinden zich twee grote luchtinlaten, voor een betere efficiency en een sportievere look. Andere nieuwe designelementen zijn de satijnchroomafwerking van het onderste luchtinlaatrooster en de vloeiende lijnen die doorlopen tot in de voorste wielkasten.

Op de vernieuwde achterzijde is het nieuwe Kia-logo prominent aanwezig tussen de LED-achterlichtunits. De nieuwe, hoogglans zwarte diffuser geeft de achterbumper een sportievere uitstraling.

Het interieur: hoogwaardig en state-of-the-art

De vernieuwde Ceed-modellen verwelkomen de bestuurder en passagiers met een hoogwaardig interieur met verfijnde en rustgevende kleurstellingen, fijn aanvoelende materialen en een indeling die is ontworpen om alle inzittenden op hun gemak te stellen.

Ultiem verbonden

Bij Kia gaat connectiviteit verder dan alleen telematica. In de vernieuwde Ceed-modellen voelt de bestuurder zich verbonden met de auto én de buitenwereld. Bij het instappen wordt hij of zij begroet door een volledig digitaal 12,3-inch instrumentenpaneel met haarscherpe graphics en keuze uit vier verschillende thema’s. Bij een van de te kiezen thema’s wordt de indeling van het scherm automatisch aangepast aan de weersomstandigheden en het tijdstip van de dag. Centraal op het dashboard bevindt zich het frameloze 10,25-inch display van het infotainment-, navigatie- en connectiviteitssysteem.

Geavanceerde aandrijflijnen

De Ceed-modelreeks biedt een brede keuze op het gebied van aandrijflijnen, waaronder een plug-in hybrid (PHEV) en mild-hybrids met vermogens die variëren van 120 tot 204 pk. De 1,0 en 1,5 liter benzinemotoren zijn allemaal uitgerust met de innovatieve Smartstream-technologie van Kia. Zo is de Ceed leverbaar met een A-energielabel.

Bron: Kia Nederland

Nieuwe Kia Ceed Sportswagon

Nieuwe Kia Ceed SW PHEV

Nieuwe Kia Ceed

HomeKiaNieuwsKia onthuld de nieuwe Kia Ceed-Family