De vernieuwde Kia Picanto 5 juni 2020

Kia lanceert de vernieuwde Kia Picanto. Het compacte succesnummer krijgt niet alleen een opgefrist in- en exterieurdesign, maar ook nieuwe motoren en een geavanceerde transmissie. Daarnaast zit de nieuwe Picanto boordevol nieuwe technologieën uit het hogere segment. Naar verwachting arriveert de nieuwe Kia Picanto in het vier kwartaal in Nederland.

Nieuwe Looks

Het exterieur van de vernieuwde Picanto heeft een flinke update gekregen en dat geldt met name voor de GT-Line en X-Line. Het ‘gezicht’ van deze twee uitvoeringen is opnieuw ontworpen om ze een meer doelgerichte look te geven. De vernieuwde Tiger nose grille heeft nu een ‘open-link-look’ en de designers van Kia hebben nieuwe afwerkingsmaterialen toegepast. De grille-omlijsting met chroomeffect loopt vloeiend door in het onderste deel van de opnieuw ontworpen koplampen en geeft de auto een bredere look. De Tiger nose is aan weerszijden afgewerkt met designelementen die lijken op luchtinlaten en zijn rood of zilver op de GT-Line en ‘technical black’ op de X-Line.

Beide uitvoeringen zijn voorzien van nieuwe koplampen en vier-pits LED-dagrijverlichting. De LED-achterlichten en ook de mistlamp daaronder hebben een nieuwe signatuur. Tevens krijgen beide uitvoeringen nieuwe voor- en achterbumpers met een scherpere lijnvoering voor een meer eigentijdse uitstraling. De X-Line krijgt hierdoor nóg robuustere looks en die van de GT-Line worden nog dynamischer. De grotere, bredere luchtinlaat in de voorbumper wordt bij de GT-Line geaccentueerd met glanzend zwarte accenten en juweelachtige mistlampen. De voorzijde van de X-Line is geïnspireerd op een SUV en is afgewerkt met metaaleffect afwerkingsdetails en een glanzend zwarte omlijsting die zich uitstrekt van de grille tot in de wielkasten.

Daarnaast biedt de vernieuwde Picanto nóg meer personaliseringsmogelijkheden. Men heeft een keuze uit 10 carrosseriekleuren en er zijn nieuwe lichtmetalen wielen in twee designs: 14-inch, 16-spaaks of 16-inch two tone diamantgeslepen toegevoegd aan het assortiment.

Ook het interieur heeft een update gekregen. De materialen zijn nu nog hoogwaardiger, het dashboard is voorzien van een 8-inch breedbeeldscherm en het nieuwe instrumentencluster heeft een 4.2-inch digitaal display gekregen. De interieurdesigners van Kia hebben voor elke uitvoering nieuwe bekledingsstoffen en afwerkingsdetails ontworpen.

Motoren venieuwde Kia Picanto

De vernieuwde Kia Picanto is straks leverbaar in twee nieuwe ‘’ smartstream’’ benzine motoren, met een hogere efficiency en een lagere CO2-uitstoot.

  • 100 pk sterke 1.0 T-GDi (turbocharged gasoline direct injection)
  • 67 pk sterke 1.0 DPI (dual port injection)

Naast een reeks andere innovaties, maakt de nieuwe 1,0-liter T-GDi Smartstream-motor gebruik van het geavanceerde Continuously Variable Valve Duration van Kia. Met CVVD kan de motor naadloos schakelen tussen verschillende verbrandingscycli, afhankelijk van de belasting, waardoor de efficiëntie in alle rijsituaties wordt gemaximaliseerd. De atmosferische 1.0 DPI benzinemotor is nu voorzien van dual-port injectie in plaats van multi-point, met als resultaat een geoptimaliseerde injectietiming voor maximale brandstofefficiëntie. Andere innovaties zijn onder meer een effectievere koeling van de verbrandingskamer, met een intelligent thermomanagementsysteem dat de koeleigenschappen individueel afstemt op de omstandigheden.

Beide motoren beschikken ook over een efficiënter hogedrukbrandstofinjectiesysteem (350 bar), een verbeterde uitlaatgasrecirculatie en een geoptimaliseerde inlaatkleptiming voor een maximale brandstofefficiëntie. De vernieuwde Picanto is de eerste Kia met de nieuwe AMT-transmissie, de innovatieve, geautomatiseerde handbak. De AMT-transmissie is gebaseerd op een handgeschakelde vijfversnellingsbak, heeft een enkele droge koppeling en is een financieel aantrekkelijk alternatief voor Picanto-rijders die het gemak van een automaat met het lage brandstofverbruik van een handbak zoeken.

De veiligste auto in zijn klasse

De vernieuwde Picanto is ook voorzien van een aantal veiligheids- en assistentiesystemen die je normaliter in grotere modellen zou verwachten. De compacte Kia is daarmee één van de veiligste auto’s in zijn klasse.

Een mooi voorbeeld van de nieuwe mogelijkheden is het Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) met voetgangers-, fietser- en voertuigdetectie. Hij is bovendien verkrijgbaar met Lane Keeping Assist (LKA), Driver Attention Warning (DAW) en Lane Following Assist (LFA). Het LFA kan zelfstandig accelereren, remmen en sturen terwijl het rekening houdt met voorliggers en wegmarkeringen. Het systeem maakt gebruik van een camera en radarsensoren en zorgt ervoor dat er een veilige afstand tot voorliggers wordt aangehouden en binnen de lijnen wordt gereden.

De Picanto is ook uitgerust met een Emergency Stop Signal (ESS), dat automatisch de waarschuwingslichten laat knipperen om achterliggers te waarschuwen als de bestuurder plotseling moet remmen. Hill-start Assist Control (HAC) helpt bij het soepel wegrijden op een helling of heuvel. Voor een optimale controle tijdens het maken van bochten of bij het remmen is elke vernieuwde Picanto uitgerust met Vehicle Stability Management (VSM), Torque Vectoring By Braking, Cornering Brake Control (CBC) en Straight-line Stability (SLS). De compacte Kia komt standaard met ISOFIX bevestigingspunten en zes airbags

Houd mij op de hoogte

 

Nieuwe Kia Picanto Vernieuwe Kia Picanto

HomeKiaNieuwsDe vernieuwde Kia Picanto