Jeep Distributieriem Tijdig vervangen is noodzakelijk

De distributieriem is een belangrijk onderdeel om uw motor draaiende te houden, maar weet u ook waarvoor de distributieriem dient? Of wanneer deze vervangen moet worden?

De distributieriem zorgt ervoor dat de timing van essentiële onderdelen in een verbrandingsmotor continu gewaarborgd blijft. De distributieriem is een riem die bestaat uit rubber en vezels. Deze materialen zijn aan slijtage onderhevig. De distributieriem zal daarom periodiek vervangen moeten worden.

Het vervangen van de distributieriem is arbeidsintensief en daardoor een kostbare reparatie. Dit komt doordat de distributieriem op een lastig bereikbare plek in de auto zit. Voordat onze monteurs de distributieriem kunnen monteren, zullen zij de oude distributieriem moeten demonteren. Deze riem is niet direct bereikbaar. Er moeten eerst veel onderdelen worden gedemonteerd, zoals bijvoorbeeld de multiriemen, krukaspoeli, afhankelijk van het model de aluminium afdekplaat en het luchtfilterhuis én tenslotte de stofkappen.

Wanneer vervangt u de distributieriem?

Het is erg afhankelijk van het type auto wanneer een distributieriem aan vervanging toe is. Daarnaast is het goed om te weten dat niet elk type auto een distributieriem heeft. In uw onderhoudsboekje vindt u een indicatie voor uw specifieke Jeep. Wilt u weten wanneer uw distributieriem aan vervanging toe is? Dan kunt u ook altijd contact op nemen met een van onze Jeep vestigingen.

Wanneer de distributieriem niet tijdig vervangen wordt, kan deze beschadigen of breken. De motor kan hierdoor flinke schade oplopen. Laat de distributieriem daarom op tijd, volgens fabrieksvoorschriften vervangen. Ook als u weinig rijdt, is het belangrijk om de distributieriem tijdig te vervangen. De distributieriem is van rubber en kan uitdrogen waardoor er scheurtjes kunnen ontstaan.

HomeJeepJeep OnderhoudJeep Distributieriem