Jeep APK Houdt uw Jeep in topconditie

Is uw Jeep binnenkort toe aan een nieuwe APK?

Om uw Jeep in een goede conditie te houden is het belangrijk om tijdig de APK Keuring te laten uitvoeren. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook die van anderen. Bij de wettelijk verplichte APK keuring (Algemene Periodieke Keuring) wordt uw Jeep uitvoerig gecontroleerd door onze gecertificeerde Jeep monteurs. Ook wordt er gecontroleerd of uw auto niet onnodige uitstoot produceert.

De prijs van een APK Keuring van een Jeep met een benzinemotor is € 39,95. De kosten van een APK voor een Jeep met een dieselmotor is € 64,95. In combinatie met een onderhoudsbeurt krijgt u € 20,- korting op ons APK-tarief.

Wat wordt er gecontroleerd bij een APK Keuring?

De APK Keuring wordt door de keurmeesters van Wassink Autogroep uitgevoerd. Bij de uitvoering van de APK keuring wordt er gelet op verkeersveiligheid, het milieu en de registratie van de auto. De volgende onderdelen zullen door onze keurmeesters gecontroleerd worden:

  • Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • Milieu: uitstoot van uitlaatgassen
  • Algemene zaken: kilometerstand, het voertuigbewijs, identificatienummer en de gebruikte brandstof.

Wanneer moet een APK Keuring uitgevoerd worden?

Het is belangrijk om te weten wanneer uw Jeep APK gekeurd moet worden. Is uw auto in onderhoud bij Wassink Autogroep? Dan wordt u door ons tijdig geïnformeerd als uw Jeep toe is aan een APK. Daarnaast ontvangt u vanuit het RDW ook altijd een brief dat uw APK bijna verloopt.

Een nieuwe Jeep die op benzine rijdt, moet na vier jaar voor het eerst op voor de APK keuring. Bij een Jeep die op diesel rijdt is dat bij 3 jaar. Diesels moeten vervolgens ieder jaar weer gekeurd worden terwijl benzine auto’s na de eerste APK keuring om de twee jaar gekeurd moeten worden tot ze acht jaar oud zijn, daarna moeten ze elk jaar gecontroleerd worden.

U bent wettelijk verplicht om de APK keuring uit te laten voeren. Gaat u toch rijden zonder geldige APK? Dan krijgt u daarvoor een boete van het RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit zijn. Het is dus erg belangrijk dat u uw APK keuring laat uitvoeren.

Afspraak maken APK Keuring

Via onderstaand formulier kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een APK Keuring. U kunt daarbij direct zien welke dagen beschikbaar zijn. Vervolgens ontvangt u per mail van onze serviceadviseur een bevestiging van de afspraak.


HomeJeepJeep OnderhoudJeep APK