Nieuwe Ford focus 14 oktober 2021

 

Ford heeft de nieuwe populaire gezinsauto vernieuwd! Met een nieuw expressief design welke leverbaar wordt met een efficiënte geëlektrificeerde aandrijflijn. De nieuwe rijhulpsystemen en geavanceerde connectiviteit zorgen voor nog meer rijplezier en gemak. Naar verwachting staat de nieuwe Ford Focus vanaf begin 2022 in de showroom.

De nieuwe Focus is uitgerust met de nieuwe generatie Ford SYNC 4-technologie, met onder meer op cloud-gegevens gebaseerde navigatie en natuurlijke spraakbediening. SYNC 4 is toegankelijk via een volledig nieuw 13,2 inch breedbeeld touchscreen met een intuïtieve interface. Het uitgebreide aanbod van rij- en comfortfuncties is daardoor moeiteloos te vinden. De verschillende geavanceerde rijhulpsystemen zijn doorontwikkeld. Bijvoorbeeld Blind Spot Assist1 dat de dodehoek controleert op voertuigen die van achteren naderen, werkt nu ook als er een aanhangwagen achter de auto is geplaatst. Het systeem kan ook actief terugsturen om de bestuurder te waarschuwen en een mogelijke aanrijding te voorkomen.

De zuinige EcoBoost Hybrid 48-volt mild hybride-aandrijving met tot 114 kW (155 pk) aan vermogen is voor het eerst ook leverbaar in combinatie met een automatische transmissie. De zeventraps Powershift-automaat met dubbele koppeling zorgt voor een meer ontspannen rit, zeker in de stad en fileverkeer. Daarnaast vormt de automaat een perfecte aanvulling op de prestaties van de mild hybride aandrijflijn voor nog meer rijplezier, iets waar de Focus al jaren bekend om staat.

Het design heeft een fris en zelfverzekerd uiterlijk. De nieuwe motorkap maakt de voorzijde hoger voor een grotere visuele aanwezigheid. Het blauwe Ford-ovaal is verhuisd van de motorkaprand naar een centrale positie in de forse bovenste grille. Nieuwe slankere LED-koplampen met geïntegreerde mistverlichting en kenmerkende lichtsignatuur zijn standaard voor alle Focus-varianten. De versies Titanium en hoger kenmerken zich door een donkere koplampbehuizing voor een hoogwaardige uitstraling. De LED-achterlichten van deze versies hebben eveneens een nieuw design met een donker middendeel en een opvallend lichtpatroon.

Elke nieuwe Focus is voorzien van unieke designdetails. De bovenste grille maakt samen met de rest van de voorzijde de afzonderlijke karaktereigenschappen van de modellen duidelijk en zorgt voor meer onderscheid dan voorheen. De uitvoeringen Connected en Titanium hebben een brede bovenste grille met hoogglans chromen omlijsting, aangevuld door krachtige horizontale spijlen en oplopende luchtinlaten vanaf de onderste grille. Bovendien heeft de bovenste grille bij de Titanium een heet gestempeld chromen afwerking voor de spijlen.

SYNC 4-technologie maakt leven makkelijker

De nieuwe Focus is uitgerust met de nieuwste comfort- en rijtechnologieën van Ford, voor een comfortabele en verbonden rijervaring. Een van de noviteiten is de installatie van het nieuwe SYNC 4 infotainmentsysteem3, dat gebruikmaakt van een geavanceerd machine-learning algoritme dat leert van het gedrag van de bestuurder. Op basis daarvan doet het systeem in de loop van de tijd nog nauwkeuriger suggesties en geeft het steeds nauwkeuriger zoekresultaten. Dankzij geavanceerde spraakherkenning kunnen inzittenden natuurlijke commando’s gebruiken in vijftien Europese talen, waarbij onboard-data wordt gecombineerd met internetgegevens. Dit wordt mogelijk gemaakt door het ingebouwde FordPass Connect-modem. Het systeem reageert snel en nauwkeurig op spraakcommando’s voor bijvoorbeeld entertainment, telefoongesprekken en sms-berichten, klimaatregeling en weersinformatie.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe Ford Focus.

Houd mij op de hoogte

 

Bron:https://fordmediacenter.nl/
HomeFordNieuwsNieuwe Ford focus