De nieuwe Ford Fiesta 22 september 2021

 

Het nieuwe, onderscheidende design maakt de uitstraling van de Fiesta nog expressiever. De verschillende uitvoeringen zijn voorzien van unieke stijlelementen en hebben elk een heel eigen karakter. De basic Connected, de luxere Titanium, de sportieve ST-Line en de stoere en avontuurlijke Active vormen de basis van de modelopbouw. Wie een rijkere uitrusting wenst kan bovenop de Titanium, ST-Line of Active voor de ‘X’ uitvoering kiezen.

Voor ultieme luxe en comfort is er als ‘top of the line’ de Vignale uitvoering die het karakter van de Titanium, ST Line en Active versterkt met extra luxe en comfort, als aanvulling op de sowieso zeer rijk uitgeruste X-versies.

Technologie

Technologie van de nieuwste generatie zorgt dat de nieuwe Fiesta een nog betere, intelligentere en verbonden rijbeleving biedt. Alle versies van de nieuwe Fiesta zijn voor het eerst voorzien van led-koplampen. Optioneel is de geavanceerde Matrix led-technologie met automatisch grootlicht met antiverblindingsfunctie en een lichtbundel die zich voor optimaal zicht aanpast aan slechte weersomstandigheden1.

De nieuwe Ford Fiesta is leverbaar met een 12,3 inch digitaal instrumentenpaneel dat de bestuurder optimaal informeert. Local Hazard Information1 (waarschuwing voor gevaren op de route) en Wrong-Way Alert1 (waarschuwing tegen spookrijden) debuteren in de nieuwe Fiesta, samen met een hele reeks verfijnde rijassistentiesystemen.

 

 

Aandrijflijnen

Geëlektrificeerde aandrijflijnen in de nieuwe Fiesta helpen brandstof te besparen en emissies te reduceren, terwijl ze ook het rijplezier vergroten. Ford EcoBoost Hybrid 48-volt mild hybride technologie verhoogt de brandstofefficiëntie en versterkt tegelijkertijd de rijdynamiek met extra krachtige acceleratie. De technologie werkt nauw samen met Fords (optionele) automatische Powershift-zeventrapstransmissie, die snel en nauwelijks merkbaar schakelt voor een uiterst comfortabele en vertrouwde rijbeleving.

Ford presenteert ook de nieuwe, door Ford Performance ontwikkelde Fiesta ST. De rijbeleving in deze ‘hot hatchback’ wordt versterkt door de nieuwe Matrix led-koplampen, nieuwe, door Ford zelf ontwikkelde Performance-stoelen, sportieve designdetails zoals de grille in Chrystaline Grey en de optionele carrosseriekleur Mean Green – maar ook door het 10 procent hogere koppel van 320 Nm.

Meer lezen >>

Bron: Ford Mediacenter

 

HomeFordNieuwsDe nieuwe Ford Fiesta