Elektrisch Ford rijden Welke elektrische auto past bij jou?

Heb jij voornemens om over te stappen naar een elektrische Ford? Maar weet je niet precies welke mogelijkheden er allemaal zijn? Hieronder leggen wij uit wat de verschillende opties zijn; Hybride en elektrisch.

Een elektrische Ford heeft een lage C0-2 uitstoot waardoor er duurzaam gereden kan worden. Het aantallen modellen dat (deels) elektrisch is stijgt in snel tempo. Ford heeft inmiddels als 14 geëlektrificeerde auto’s

Welke mogelijkheden zijn er?

Wat is een Plug-in hybride?

Met een Plug-in hybride (PHEV) heb je het beste van twee werelden: een benzinemotor én een elektrische motor die elkaar soepel afwisselen. Je kunt gemakkelijk thuis de batterij opladen of via een openbaar oplaadpunt. Korte afstanden kunnen volledig elektrisch gereden worden, voor lange afstanden kun je gebruik maken van de benzine motor zodat je altijd overal heen kunt waar je wilt. De Ford Transit Custom is leverbaar als Plug-in hybride.

Wat is Hybride?

Een hybride Ford maakt gebruik van twee motoren namelijk een benzinemotor en een zelf-ladende elektrische motor. Beide motoren hebben brandstof nodig. De verbrandingsmotor haalt brandstof uit de brandstoftank en de elektromotor haalt de energie (stroom) uit de accu die in de auto is ingebouwd. De Ford Mondeo is leverbaar als hybride variant.

Wat is mild hybride?

Een mild hybride (MHEV) gebruikt z’n elektrische motor om de benzine- of dieselmotor te ondersteunen. Zo rij je efficiënter en met minder uitstoot. De accu van een MHEV wordt tijdens het rijden opgeladen, maar de auto kan niet op alleen de elektrische motor rijden. De Ford Puma is leverbaar als mild hybride variant.

Volledig elektrisch

Een elektrische auto heeft geen brandstofmotor en daardoor ook geen uitstoot. De auto wordt aangedreven door een of meerdere elektromotoren, die hun energie uit een accu haalt. De nieuwe Ford Mustang Mach-E is hét eerste volledig elektrische model van Ford. Met een rijbereik tot wel 600 kilometer, zal hij iedereen verrassen met z’n avontuurlijke karakter en spannende mogelijkheden.

Ford elektrisch rijden

Hoe laad ik een elektrische Ford op?

Thuis opladen

Als je thuis je hybride of elektrische auto wilt opladen dan is dit een eenvoudige en effectieve manier om ervoor te zorgen dat jouw Ford altijd klaar staat om direct te vertrekken. Je sluit de stekker gewoon aan op een standaard stopcontact en de auto laad zich op. Echter is dit niet de snelste manier om de accu op te laden omdat huishoudelijke stopcontacten slechts een beperkte hoeveelheid stroom kunnen leveren. Met de Ford Wallbox zorg je er altijd voor dat jouw volledig elektrische of plug-in hybrid Ford zo snel mogelijk opgeladen wordt. Een van de gespecialiseerde partners van Ford komt graag bij je thuis langs om een krachtige Wallbox te installeren. Met de Wallbox laad je een stuk sneller op dan met een gewoon stopcontact. Op deze manier zorg je ervoor dat je altijd met een volle accu de weg op kunt.

Openbaar en onderweg

Bij alle elektrische en Plug-in hybrid modellen wordt er standaard een kabel bijgeleverd voor het openbaar opladen (afhankelijk van welk model je kiest). Naast dat je thuis de accu van jouw elektrische of plug-in hybrid Ford kunt opladen wil je ook dat dit onderweg mogelijk is. De snelheid waarmee jouw Ford wordt opgeladen kan behoorlijk verschillen en is van veel variabelen afhankelijk. Er kan bijvoorbeeld wel onderscheid gemaakt worden tussen ‘gewoon laden’ en ’ snelladen’.

Nagenoeg alle laadpalen die je in een woonwijk ziet staan, bij kantoren of op een bedrijventerrein zijn gewone laadpalen. Een Ford opladen via een gewone laadpaal duurt ongeveer 6 tot 10 uur afhankelijk van het soort paal en auto. Dit doe je eigenlijk alleen als je bijvoorbeeld thuis of op kantoor bent, wanneer je de auto niet nodig hebt.

Als je onderweg bent en je accu leeg dreigt te raken dan wil je niet 6 tot 10 uur wachten voor je accu weer vol is. Daarvoor is er een snellaadpaal ontwikkeld, deze staan doorgaans langs drukke wegen en bij tankstation. Deze snellaadpalen kunnen je  accu in veel gevallen de accu binnen 20-40 minuten weer voor tachtig procent. Wil je weten waar je kunt opladen?

Bij het opladen van de accu bij een openbare laadpaal of bij een snellaadpaal heb je een laadpas nodig. Zodat de leverancier weert wie de elektriciteit heeft afgenomen en vooral aan wie dit gefactureerd moet worden. Er zijn diverse bedrijven die laadpassen aanbieden.

Ontdek onze elektrische modellen Contact
HomeFordElektrisch Ford rijden