DS Ruitenwissers Veilig autorijden begint bij helder zicht!

Goed zicht is uiterst belangrijk. Daar horen ook goede ruitenwissers bij. Alles wat op de voorruit terecht komt, moet goed gewist kunnen worden. Dit is voor de verkeersveiligheid zeer bevorderlijk. Als u merkt dat u ruitenwissers van uw DS niet meer goed de ruit schoon kunnen maken, dan is het belangrijk dat u langs komt met uw DS. De monteurs van Wassink Autogroep gaan zeer vakkundig te werk met uw auto zodat u weer veilig de weg op kunt gaan.

Bij een stevige regenbui moeten de ruitenwissers hard werken. Zorg dat u op tijd uw wissers vervangt zodat u goed zicht blijft houden op de weg. Maar wanneer merkt u nou dat er teveel slijtage is ontstaan aan de ruitenwissers?

  • Wanneer de wissers strepen trekken of grote delen van de voorruit niet kunnen wissen.
  • Als de wissers stuiterend of piepend over de ruit gaan.
  • Als er na het wissen een waas op de voorruit blijft zitten die langzaam wegtrekt.
  • Als het rubber los begint te laten.

Levensduur verlengen van uw DS ruitenwissers

Zoals bij vele onderdelen kunt u bij de ruitenwissers er ook zelf voor zorgen dat deze langer blijven werken. Ten eerste is het belangrijk dat de ruitensproeiervloeistof altijd goed gevuld is. Vul het in de wintermaanden ook aan met antivriesvloeistof, dan heeft u tijdens de koude dagen geen problemen met de vloeistof. Daarnaast kunt u ervoor zorgen dat wanneer u de auto wast (of laat wassen) er ook even een doekje langs de ruitenwissers gaat. Zo wordt ook al het vuil en viezigheid verwijderd van de wissers. Zorg er als laatste voor dat uw voorruit te alle tijden vrij is van vuil. Dan hoeft er alleen water gewist te worden wat op de voorruit komt.

Tijdens elke onderhoudsbeurt wordt er gekeken naar de ruitenwissers. Meestal worden ze ook vervangen zodat u weer goed zicht heeft op de weg. Heeft u een sterretje in uw ruit? Laat deze dan zo snel mogelijk repareren met onze ruitenservice.


HomeDSOnderhoud & ServiceDS OnderhoudDS Ruitenwissers