DS Remblokken Altijd de juiste banden

Goed kunnen remmen is voor de verkeersveiligheid uiterst bevorderlijk. Als u geen goede remmen heeft, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. U heeft een langere remweg en u kunt wellicht niet op tijd stoppen voor een file, met alle gevolgen van dien. Daarnaast kunt u ook het geluid van piepende remmen ervaren. Laat daarom op tijd uw remblokken van uw DS controleren bij onze DS Store Velp.

Remblokken vervangen

Wanneer u uw remblokken moet laten vervangen is afhankelijk van uw rijstijl en kilometrage. Als u vaak laat en hard remt, zal de slijtage sneller verlopen dan wanneer u uw auto rustig laat uitrollen. Daarnaast is het aantal kilometers dat u op jaarbasis maakt ook van belang voor de levensduur. Wanneer u veel kilometers maakt door steden waar u veel moet remmen, zal de slijtage ook sneller gaan dan wanneer u veel snelwegkilometers maakt en weinig hoeft te remmen.

Bij een onderhoudsbeurt worden de remmen altijd gecontroleerd. Uiteraard is dit ook het geval bij een APK keuring. Maak direct een afspraak om een onderhoudsbeurt of APK te laten uitvoeren bij onze DS Store in Velp.

5 tips om de levensduur van de remblokken van uw DS te verlengen

  1. Rem niet op het laatste moment, maar laat hem uitrollen: het is beter voor de auto om hem uit te laten rollen in plaats van op de rem te trappen. Kijk vooruit en anticipeer op het verkeer. Als u ver voor u het stoplicht op oranje ziet springen, laat uw auto dan uitrollen en wacht niet tot het laatste moment met afremmen.
  2. Kijk ver vooruit: het klinkt heel cliché, maar kijk verder dan de auto voor u. Als u ziet dat er een file aan zit te komen, kunt u hier al op anticiperen door vast het gas los te laten. Zo remt de auto zelf af en hoeft u minder de rem te gebruiken.
  3. Onnodige bagage uit de auto halen: onnodige bagage is onnodig gewicht. Hoe meer kilo’s de auto mee moet nemen, hoe meer kilo’s hij ook moet afremmen. Haal spullen die al langere tijd ongebruikt in de auto liggen eruit.
  4. Rijdt niet blind af op wat anderen doen: sommige bestuurders rijden hard en remmen pas laat. Dat wil niet zeggen dat u dat klakkeloos moet overnemen. Ook hier geldt weer; kijk vooruit en anticipeer op het gedrag van anderen.
  5. Controleer uw remmen regelmatig: als laatste is het uiteraard verstandig om de remmen van uw DS regelmatig te (laten) controleren.


HomeDSOnderhoud & ServiceDS OnderhoudDS Remblokken