DS Distributieriem Vervang tijdig uw distributieriem

Het houdt uw motor draaiende en zorgt daarnaast voor andere vitale functies in uw auto. De distributieriem in uw DS is een belangrijk onderdeel onder de motorkap. Zonder distributieriem komt u niet er. Het is dus verstandig om hem op tijd te laten controleren door onze monteurs in de DS Store.

De distributieriem zorgt ervoor dat de timing van essentiële onderdelen precies goed verloopt en op elkaar zijn afgestemd. Als het openen en sluiten van de in- en uitlaatkleppen niet goed verloopt, dan kan dit zeer grote schade veroorzaken aan het gehele motorblok, de zuigers of de cilinderwanden. Doordat de distributieriem constant moet werken is hij aan grote slijtage onderhevig.

DS distributieriem bij Wassink Autogroep

Distributieriem vervangen in uw DS

De levensduur van een distributieriem is erg afhankelijk van kilometrage per jaar en motortypen. Een vast moment waarop de riem vervangen dient te worden, is dan ook niet te geven. Wel is er een vervangingsvoorschrift. Hierin staat dat de tijdslimiet ongeveer vijf tot zes jaar is óf een kilometrage variërend van 75.000 tot 210.000 kilometer.

Wanneer de distributieriem vervangen dient te worden, is dit een tijdrovende en arbeidsintensieve klus. Doordat de riem op een lastig te bereiken plek zit, moeten eerst een aantal andere onderdelen gedemonteerd worden alvorens de monteurs bij de riem komen. Vaak worden gelijktijdig dan ook de geleiderollen vervangen, dan hoeft dit niet op een later tijdstip nog te gebeuren. De waterpomp wordt ook nog gecontroleerd en indien nodig vervangen. Deze staat namelijk ook in verbinding met de distributieriem.

Het verschilt per model enorm wat de prijzen zijn van het vervangen van de distributieriem. Als u daar graag meer informatie over wilt ontvangen, bent u van harte welkom bij onze DS Store in Velp. Wij kunnen daar voor u direct een afspraak maken. U kunt tegelijkertijd een complete onderhoudsbeurt laten uitvoeren zodat u zeker weet dat uw DS er weer klaar voor is.


HomeDSOnderhoud & ServiceDS OnderhoudDS Distributieriem