DS APK Houdt uw DS in topconditie

Het is voor ieder voertuig wettelijk verplicht om een APK keuring te laten uitvoeren. Dit wordt gedaan om de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wassink Autogroep is officieel DS dealer met DS Stores in Velp en Enschede. U kunt bij ons terecht voor de APK voor uw DS. Maak hieronder gemakkelijk een afspraak in de werkplaatsplanner en kom langs met uw DS.

Wanneer u met uw DS bij ons langskomt betaalt u slechts € 39,95 voor een APK keuring als u een auto heeft met een benzinemotor. De prijs van een APK voor een DS met een dieselmotor bedraagt €64,95. Tijdens de APK wordt uw DS op verschillende aspecten gecontroleerd.

Als u de APK keuring combineert met een DS onderhoudsbeurt krijgt u € 120,- korting op het APK tarief. Op basis van de keuring wordt er een advies meegegeven welke onderdelen aan vervanging toe zijn. Op onder andere de volgende onderdelen wordt gecontroleerd:

  • Banden
  • Carrosserie
  • Gordels
  • Remmen
  • Uitlaat(gassen)
  • Verlichting
  • Wielophanging

Wanneer moet uw DS APK gekeurd worden?

De conditie van uw DS is zeer belangrijk. Bij Wassink Autogroep hebben wij gespecialiseerde monteurs die graag met uw DS aan de slag gaan. Bij aanschaf van een nieuwe DS kunt u de eerste jaren nog genieten van deze prachtige auto. Na 3 of 4 jaar moet u terugkomen voor de eerste APK keuring voor uw DS. Bekijk voor een overzichtelijk schema de tabel hieronder.

BrandstofEerste keerVervolg APK
DieselNa 3 jaarIeder jaar
BenzineNa 4 jaarTot 8 jaar oud om de 2 jaar, daarna ieder jaar
ElektrischNa 4 jaarTot 8 jaar oud om de 2 jaar, daarna ieder jaar

U bent wettelijk verplicht om de APK keuring uit te voeren. Gaat u toch rijden zonder geldige APK? Dan krijgt u daarvoor een boete van de RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Het is dus erg belangrijk dat u uw APK keuring tijdig laat uitvoeren.


HomeDSOnderhoud & ServiceDS OnderhoudDS APK