DS Accu Check Voorkom startproblemen met uw DS

De accu zorgt voor de stroomvoorziening in de gehele auto. Van de startmotor, tot aan de verlichting en zelfs de speakers in uw DS. Het is dus belangrijk dat de accu goed werkt zodat u kunt blijven genieten van uw DS. Als de accu het niet meer doet, kunt u niet meer rijden met de auto. Het is dus van groot belang dat u tijdig langskomt voor een accu check voor uw DS.

Wanneer u de sleutel in het contact steekt, zal de energie die in de accu zit de startmotor aansturen. De startmotor zet de motor aan en die zet op zijn beurt weer de dynamo in werking. De dynamo levert stroom aan de accu en zo is de cirkel rond. De levensduur van een accu is gemiddeld 3 tot 6 jaar. Dit is overigens sterk afhankelijk van het merk auto, merk accu en het gebruik ervan.

DS accu check bij Wassink Autogroep

DS accu check: levensduur verlengen

Het is heel simpel en het geldt eigenlijk voor meerdere onderdelen in de auto: vermijd kleine stukjes autorijden. De accu moet best veel moeite doen om de startmotor aan te zetten. Als u na een korte rit weer de auto uitzet, heeft de accu niet voldoende de tijd gehad om op te laden met als gevolg dat de accu meer moeite moet doen om de startmotor opnieuw aan te zetten. Geef de accu dus de tijd om goed op te laden. Doe af en toe ook de motorkap open en bekijk de accu. Het kan voorkomen dat er corrosie ontstaat of dat hij los begint te raken. Ook dit gaat ten koste van de levensduur. Daarnaast is het raadzaam om eigenlijk alle elektrische onderdelen uit te zetten wanneer de auto alleen op het contact staat. Er gaat namelijk energie verloren aan alle apparaten die aan staan.

Laat naast de accu van uw DS ook direct de airco controleren. Een goed functionerende airco zorgt er in de zomer niet alleen voor dat het lekker koel is in de auto, maar ook dat in de winter de ruiten minde snel beslaan. Zo heeft u altijd goed zicht op de weg.


HomeDSOnderhoud & ServiceDS OnderhoudDS Accu Check