De nieuwe DS 4 4 februari 2021

Een geraffineerd en fascinerend design

De DS 4 is het nieuwe model van DS in het premium C- segment. In dit nieuwe model van DS komt de Franse expertise op het gebied van comfort samen met vooruitstrevende technologie, verpakt in een gedurfd design. De DS 4 richt zich op klanten die voor stijl kiezen – maar ook voor puurheid, intuïtie, technologie en rijplezier – en spreekt hiermee een brede doelgroep aan. Met alle geïntegreerde technologie onderscheidt de DS 4 zich op vier belangrijke gebieden: geëlektrificeerde E-TENSE-aandrijving, connectiviteit voor een strak en digitaal interieur, comfort en dynamische rust aan boord en kenmerkende lichtsignatuur.

Sfeerbeeld DS4

Ook leverbaar als Plug-in hybrid

DS heeft de vernieuwde versie van het EMP2-platform ontwikkeld om de DS 4 de gewenste proporties en optimale aerodynamica te kunnen geven. De verhouding van de wielen ten opzichte van de carrosserie is uniek in het C-segment – en voor premium auto’s in het algemeen – en geeft de auto een atletische en efficiënte vorm, met een extra lage motorkap en lage vloer – en dus een lage zitpositie achterin. De nieuwe versie van het EMP2-platform is ontwikkeld met het oog op de mogelijkheid om een nieuwe generatie plug-in hybride aandrijflijnen te monteren zonder dat dat ten koste gaat van de interieurruimte. Een viercilinder verbrandingsmotor met een turbo en een vermogen van 132 kW (180 pk) is gekoppeld aan een 81 kW (110 pk) sterke elektromotor en de EAT8-transmissie. Het systeemvermogen bedraagt 165 kW (225 pk). De accu is bijzonder efficiënt, met compactere afmetingen maar met cellen met een grotere capaciteit. Dit geeft de DS 4 een emissievrije, want puur elektrische actieradius van ruim 50 kilometer (WLTP gecombineerd).

DS 4: Een strak en digitaal interieur

De verkeersveiligheid heeft de hoogste prioriteit en dat komt mede tot uiting in de connectiviteit. De  bestuurder kan alle voertuiginformatie waarnemen zonder dat hij tijdens het rijden zijn ogen van de weg moet nemen. Dat is mogelijk dankzij de DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY – een vooruitstrevende optische ervaring en een eerste stap naar augmented reality. Met de nieuwe technologie wordt essentiële voertuiginformatie virtueel vier meter voor de DS 4 op de weg geprojecteerd, precies in het blikveld van de bestuurder – een echte innovatie in dit segment. Informatie over de snelheid, assistentiesystemen, navigatie en waarschuwingen, maar ook de titel van de muziek die in de auto te horen is of gegevens van een inkomend telefoongesprek zijn virtueel te zien.

In de DS 4 zit het nieuwe ontwikkelde infotainmentsysteem genaamd DS Irirs system. De nieuwe interface combineert het gebruiksgemak van een smartphone met een prettig aanvoelende, naadloos reagerende bediening, gebaseerd op het idee van compleet te personaliseren gebruikersprofielen met iconen. De gewenste instellingen en de weergave worden automatisch actief zodra de bestuurder instapt. Het idee is dat elke gebruiker de informatie krijgt te zien die hij of zij wenst.

DS-lichtsignatuur

De nieuwe DS 4 heeft een unieke identiteit door de nieuwe generatie DS MATRIX LED VISION koplampen – die smaller zijn dan voorheen en modern vormgegeven- gecombineerd met DS Automobiles de Matrix Beam- en de Dynamic Light-technologieën in één systeem.

De DS MATRIX LED VISION-koplampen bestaan nog steeds uit drie led-modules die kenmerkend zijn voor DS Automobiles. De binnenste module van de koplamp is het dimlicht. De middelste module kan over 33,5o draaien en fungeert als bocht- en bermverlichting. Het systeem past zich aan aan de situatie in het verkeer, de hoek waaronder het stuurwiel is gedraaid, de snelheid en de weersomstandigheden. Er zijn vijf voorgeprogrammeerde modi: stad, buitenweg, snelweg, slecht weer en mist. Het systeem is ook een knipoog naar de bochtverlichting van de klassieke DS uit 1967.

De buitenste module, Matrix Beam, gaat aan zodra de auto wordt gestart. De module is opgebouwd uit vijftien segmenten die automatisch onafhankelijk worden in- en uitgeschakeld, afhankelijk van de omstandigheden. De projectorkoplampen passen zich eveneens aan aan het omringende verkeer, de hoek waaronder het stuurwiel is gedraaid, de snelheid en de weersomstandigheden. Er zijn vijf voorgeprogrammeerde modi: stad, buitenweg, snelweg, slecht weer en mist. De verlichting maakt het mogelijk om continu het grootlicht ingeschakeld te houden – met een bereik van 300 meter – zonder dat dat andere weggebruikers verblindt. Met de input van de camera aan de bovenzijde van de voorruit passen de intelligente koplampen zich automatisch aan aan de situatie op de weg.  De DS MATRIX LED VISION-koplampen worden nog aangevuld met uitgebreide dagrijverlichting, bestaande uit 98 leds. Behalve dat ze de auto een zeer herkenbare lichtsignatuur geven, vervullen ze ook een nieuwe, hightech, welkomstroutine, kenmerkend voor DS.

Naar verwachting staat de nieuwe DS 4 begin 2022 in de showroom.

Houd mij op de hoogte

 

HomeDSNieuwsDe nieuwe DS 4