Citroën APK Houdt uw Citroën in topconditie

Is uw Citroën binnenkort toe aan APK? Wassink Autogroep staat voor u klaar.

Het is belangrijk dat uw Citroën in goede conditie is. Voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Bij de wettelijk verplichte APK keuring (Algemene Periodieke Keuring) wordt uw Citroën uitvoerig gecontroleerd door onze gecertificeerde Citroën monteurs. Ook controleren onze monteurs of uw auto geen onnodige uitstoot produceert. De beste plaats om uw Citroën APK keuring uit te laten voeren is vanzelfsprekend bij Wassink Autogroep.

Een Citroën APK keuring van een auto met een benzinemotor kost bij Wassink Autogroep € 39,95. In combinatie met Citroën onderhoudsbeurt krijgt u € 20,- korting op ons APK-tarief, waardoor de totale kosten van de Citroën APK keuring slechts € 19,95 bedragen. Een Citroën APK keuring van een auto met een dieselmotor kost bij Wassink Autogroep € 64,95. Hierbij geldt ook dat je €20,- korting krijgt als je de APK combineert met een Citroën onderhoudsbeurt.

Citroën camper APK

Bij Wassink Autogroep ben je ook op de juiste plek om jouw Citroën camper een APK keuring te geven. De kosten van een Citroën camper APK bedraagt € 74,95. Hier geldt ook dat als je de APK keuring Combineert met een Citroën onderhoudsbeurt dat je €20 korting krijgt op het APK-tarief.

Wij raden u daarnaast aan om periodiek een Citroën seizoenscheck en/of Citroën airco check uit te voeren. Zo blijft uw Citroën altijd in topconditie.

Citroën APK keuring bij Wassink Autogroep

Wanneer moet een APK Keuring uitgevoerd worden?

Als u een Citroën in uw bezit heeft, is het belangrijk om te weten wanneer deze APK gekeurd moet worden. Is uw auto in onderhoud bij Wassink Autogroep? Dan wordt u door ons tijdig geïnformeerd als uw Citroën toe is aan APK.

Een nieuwe Citroën die op benzine rijdt, moet na vier jaar voor het eerst op voor de APK keuring. Bij een Citroën die op diesel rijdt is dat bij 3 jaar. Diesels moeten vervolgens ieder jaar weer gekeurd worden terwijl benzine auto’s na de eerste APK keuring om de twee jaar gekeurd moeten worden tot ze acht jaar oud zijn, daarna moeten ze elk jaar gecontroleerd worden.

U bent wettelijk verplicht om de APK keuring uit te laten voeren. Gaat u toch rijden zonder geldige APK? Dan krijgt u daarvoor een boete van het RDW of de politie. Als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit zijn. Het is dus erg belangrijk dat u uw APK keuring laat uitvoeren.

Wat wordt er gecontroleerd bij een APK keuring?

De APK Keuring wordt door de keurmeesters van Wassink Autogroep uitgevoerd. Bij de uitvoering van de APK keuring wordt er gelet op verkeersveiligheid, het milieu en de registratie van de auto. De volgende onderdelen zullen door onze keurmeesters gecontroleerd worden:

  • Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • Milieu: uitstoot van uitlaatgassen
  • Algemene zaken: kilometerstand, het voertuigbewijs, identificatienummer en de gebruikte brandstof.

Maak gemakkelijk een afspraak voor uw APK Keuring via onderstaande werkplaatsplanner.


HomeCitroënOnderhoud & ServiceCitroën OnderhoudCitroën APK