De vernieuwde Citroën C3 Aircross 15 februari 2021

De vernieuwde Citroën C3 Aircross

De vernieuwde Citroën C3 Aircross oogt steeds meer volwassen. Terwijl de originaliteit behouden blijft, oogt het model minder speels en voldoet hij met zijn zelfverzekerde en hoogwaardige persoonlijkheid aan de verwachtingen in dit segment. De nieuwe Citroën C3 Aircross heeft een nog assertiever SUV-design, met een hoge carrosserie die zorgt voor een ruim interieur en een dominerende uitstraling met veel bodemvrijheid en grote wielen. Zijn eigenzinnigheid wordt versterkt met beschermdelen voor de carrosserie, skidplates en dakdragers.

Meer personalisatie

De Citroën C3 Aircross is wederom te personaliseren, waarmee de C3 Aircross inspeelt op de behoefte van klanten die een onderscheidend en gedistingeerd SUV zoeken.

Voor de buitenzijde zijn nu zeventig verschillende combinaties mogelijk, dankzij de keuze uit:

  • Zeven carrosseriekleuren, waaronder drie nieuwe: Khaki Grey, Voltaic Blue en Polar White.
  • Vier kleurpakketten, waaronder twee nieuwe met hoogwaardige textuureffecten: Anodised Orange en Anodised Dark Blue. De kleurpakketten bestaan uit gekleurde en scherp gelijnde inzetstukken voor de randen van de voorste skidplate, de buitenspiegelkappen en de C-stijl. Laatstgenoemde komt ook met onderscheidende, gekleurde louvres op basis van het gekozen kleurpakket en aangevuld met kubusvormig patronen. Daarbij vallen het Pack Color Shiny Black en Anodised Dark Blue op door het verchroomde louvre-effect, terwijl het Pack Color Polar White een wit kubuseffect biedt en het Color Pack Anodised Orange een oranje kubuseffect.
  • Keuze uit twee dakkleuren: wit of zwart.

Interieur

Een nog dynamischer design heeft de nieuwe C3 Aircross met de nieuwe 16- en 17-inch wielen. Beide varianten zijn leverbaar in diamantgeslepen of volledig zwarte uitvoering, voor een meer verfijnde of juist stoere uitstraling.

Het interieur is naar wens te personaliseren dankzij de keuze uit vier thema’s:

  • De standaard Ambiance bestaat uit grijze bekleding met gestructureerde dashboarddecoratie.
  •  De Ambiance Urban Blue, die moderniteit en reiscomfort uitstraalt, combineert blauwe stof met ledereffect in klassieke sportkledingstijl. Ook kenmerkend is de kruislingse streep op de rugleuning met chevronmotief en de dashboardstrip met blauw ledereffect.
  • De Ambiance Metropolitan Graphite met zowel een gerieflijke als hippe uitstraling, combineert een grafietkleurige stof met ledereffect met een gevlekte grijze stof, aangevuld met een kruislingse streep op de rugleuningen met licht houteffect en een dashboardstrip met gevlekt grijze decoratie.
  • De verfijnde Ambiance Hype Grey combineert grijs-groen leder en zwarte stof met ledereffect, een grijs-groen lederen dashboardstrip en kruislingse strepen op de rugleuningen met chevronmotief. De verfijning van de Ambiances Metropolitan Graphite en Hype Grey wordt benadrukt door het nieuwe stikwerk van Citroën, dat uniek is in de markt en bestaat uit een reeks gestileerde chevrons. Dit topstiksel werd geïntroduceerd in de nieuwe Citroën C4.

Voldoende ruimte

Uitzonderlijk veel been- en hoofdruimte heeft de nieuwe C3 Aircross. De achterbank is in twee afzonderlijke delen verschuifbaar over een lengte van 150 mm. Daarmee is tevens de inhoud van de bagageruimte te vergroten van 410 tot 520 liter. Door de achterbank volledig neer te klappen, ontstaat 1.289 liter bagageruimte. Bovendien is ook de rugleuning van de passagiersstoel volledig neerklapbaar, zodat objecten tot 2,40 meter lengte kunnen worden vervoerd. De bescheiden lengte van 4,16 meter zorgt daarbij voor nauwkeurige en wendbare rijeigenschappen. Een ander sterk punt is de grote hoeveelheid lichtinval dankzij het royale glasoppervlak.

De nieuwe middenconsole is voorzien van een groot opbergvak aan de achterzijde, dat zowel voor de voor- als achterpassagiers bereikbaar is, en afsluitbaar is met een schuifluik. Andere handige opbergruimtes zijn er in de vorm van een kleine lade voor de voorpassagier, in de centrale armsteun van de achterbank, zakken aan de achterzijde van de voorstoelen en talrijke opbergruimtes onder in de middenconsole.

Technologie die het leven makkelijker en avontuurlijker maken

Een 9-inch touchscreen met functies zoals Citroën Connect Nav en Mirror Screen met Android Auto en Apple CarPlay. De mogelijkheid om een telefoon draadloos op te laden en Citroën Connect Assist behoren eveneens tot de uitrusting. Daarnaast beschikt de nieuwe C3 Aircross over twaalf intuïtieve rijassistentiesystemen die de reis gemakkelijker en veiliger maken. Hiertoe behoren onder andere een head-up display in kleur die relevante informatie in het blikveld van de bestuurder toont. Ook verkeersbordherkenning, snelheidsaanbevelingen, Active Safety Brake en automatische verlichting behoren 4/4 tot de uitrusting, evenals keyless entry & start, Park Assist en de Top Rear Vision achteruitrijcamera met weergave via de touchscreen. Passend bij het SUV-karakter is de nieuwe C3 Aircross uitgerust met Grip Control® met Hill Assist Descent, waarmee de meeste terreinen moeiteloos te overwinnen zijn. Hill Assist Descent past de tractie van de voorwielen aan op de ondergrond en houdt bij het afdalen een constante snelheid aan, zelfs op steile hellingen.

De vernieuwde C3 Aircross is leverbaar met efficiënte en krachtige PureTech benzine- en BlueHDi dieselmotoren: de PureTech 110 met een handgeschakelde zesversnellingsbak, de PureTech 130 met de EAT6-automaat, de BlueHDi 110 met handgeschakelde zesversnellingsbak en de BlueHDi 120 met EAT6-automaat.

Naar verwachting staat de nieuwe Citroën C3 Aircross medio juli in de showroom.

 

Vernieuwde Citroën C3 Aircross

HomeCitroënNieuwsDe vernieuwde Citroën C3 Aircross