Nieuwe Citroën ë-C4 X 13 juli 2022

Citroën Nederland heeft de nieuwe Citroën ë-C4 X onthuld. Een volledig elektrische auto met een uniek en elegant design. Het is een kruising tussen het elegante silhouet van een fastback, de moderne uitstraling van een SUV en de tijdloze verfijning en ruimtelijkheid van een vierdeurs. Het model beschikt over een nieuwe infotainment systeem. De ë-C4 X wordt in Nederland alleen leverbaar in een volledig elektrische uitvoering.

Dit nieuwe model van Citroën heeft een lengte van 4.600mm. Qua lengte zit dit model tussen de C4 (4.360mm lang) en C5 X (4.800 mm) in. De wielbasis van 2.670 mm is gelijk aan de normale Citroën C4. De bagageklep heeft een ongecompliceerde vormgeving, met subtiele vouwen, een vloeiend geïntegreerde spoiler bovenaan en een centraal geplaatst Citroën-opschrift. Het oppervlak van de klep leunt iets naar de voorzijde van de auto en versterkt daarmee de prestigieuze uitstraling van de achterzijde en het visuele momentum van de auto.

De nieuwe LED achterlichten passen perfect bij de net zo opvallende koplampen en sluiten aan op de vloeiende lijnen van zowel de bagageklep als de flanken. Het lijnenspel over de flank komt in een pijlvorm samen bij het achterportier, wat het dynamische silhouet versterkt.

Voldoende opbergmogelijkheden
Citroën heeft extra aandacht besteed aan het maximaliseren van de opbergmogelijkheden aan boord van de nieuwe ë-C4 X. Dit nieuwe model heeft een indrukweekend grote bagageruimte van 510 liter om daadwerkelijke te gebruiken ruimte. De bagageruimte is toegankelijk via een brede en hoge opening.

Daarnaast zijn er verschillende vakken en afgesloten opbergmogelijkheden met in totaal 39 liter opbergruimte.

Perfecte temperatuur
Een belangrijk onderdeel van het comfort aan boord is het interieurklimaat. Om ervoor te zorgen dat alle inzittenden zich zelfs onder extreme omstandigheden comfortabel voelen is een uitgebreid klimaatbeheersingspakket leverbaar. Dit omvat een gemakkelijk te bedienen tweezone automatische klimaatcontrole, verwarmbare voorstoelen en achterbank, een verwarmbare voorruit en een verwarmbaar stuurwiel. Met behulp van luchtuitstroomopeningen in de middenconsole achterin kunnen ook de passagiers op de achterbank de luchtstromen aanpassen.

Veel licht
Licht en ambiance maken iedere reis met de ë-C4 X nog fijner, met een nadruk op het creëren van een kalme, positieve atmosfeer met warme materialen en grote glasoppervlakken. Lichte hemelbekleding en bekleding op de dakstijlen zorgt voor nog meer helderheid en een warme ambiance. Optioneel leverbaar is een groot, elektrisch bedienbaar glazen panoramadak. Dat is zo ontworpen dat de hoofdruimte achterin behouden blijft, terwijl het interieur toch baadt in licht. Is er juist teveel licht, dan biedt de zonwering uitkomst. ‘s Nachts is de sfeer aan boord net zo fijn, dankzij de led-sfeerverlichting op het digitale instrumentenpaneel. Die is qua kleur afgestemd op de witte verlichting van de bedieningstoetsen op het dashboard en de interieurverlichting voor- en achterin.

Progressive Hydraulic Cushions®
Onzichtbaar voor de inzittenden, maar onmisbaar voor het rijcomfort is het onderstel met innovatieve en exclusieve Progressive Hydraulic Cushions®. In plaats van één mechanisch aanslagpunt werken bij dit systeem  per wiel twee progressieve hydraulische aanslagpunten samen met de schokdemper en vering. Er is een aanslagpunt voor de compressie en een voor de decompressie (terugslag).

Afhankelijk van de belasting werkt het onderstel in twee fasen. Bij lichte veerbewegingen houden de veer en schokdemper samen de verticale bewegingen in bedwang, zonder hulp van de aanslagpunten. Wel zorgen de hydraulische aanslagpunten ervoor dat de ingenieurs van Citroën meer vrijheid hebben bij het afstellen van het onderstel. Zo ontstond het ‘magische vliegendetapijteffect’ waar het merk om geroemd wordt. Zelfs op ongelijke ondergrond lijkt de auto voort te glijden.

Bij zware belasting werken de veer en schokdemper samen met de hydraulische aanslagpunten om de bewegingen geleidelijk te verminderen en zo schokken aan het eind van de veerweg te voorkomen. Waar een mechanisch aanslagpunt de energie opvangt en dan als een schok teruggeeft, vangt de hydraulische stop de energie op en leidt die weg.

Houd mij op de hoogte
HomeCitroënNieuwsNieuwe Citroën ë-C4 X