Vanaf
€ 12.000,-

Citroën Ami

BEREIK EN SNEL, EENVOUDIG OPLADEN

Ideaal voor meerdere korte ritjes in de stad – zoals naar een vergadering gaan, naar het werk, een boodschap doen of een avondje uit – Ami heeft een bereik tot 70 kilometer . Een dagelijkse afstand die veel groter is dan de gemiddelde afstand die wordt afgelegd door stads- en randstedelijke bewoners.

De lithium-ionbatterij van 5,5 kWh , die plat onder de vloer is ondergebracht, kan eenvoudig worden opgeladen via de elektrische kabel aan boord die zich in de deuropening aan de passagierszijde bevindt. Zodra de kabel is aangesloten, zijn 3 uur voldoende voor een volledige lading op een conventioneel 220 V-stopcontact . Het gebruik van Ami is net zo eenvoudig als elk alledaags elektrisch object. Ami – 100% elektrisch kan ook worden opgeladen aan een openbare terminal of Wall Box met een geschikte kabel.

ULTRACOMPACT VOOR MEER BEWENDIGHEID

Ami – 100% ëlectric is een mobiliteitsobject dat zich toelegt op het rijden in stedelijke omgevingen, met een unieke houding en ultracompacte afmetingen. De Ami staat op speciaal ontworpen 14″-wielen die zich op alle vier de hoeken bevinden voor eenvoudig gebruik en is 2,41 m lang, 1,39 m breed en 1,52 m hoog . Hij belooft dagelijkse wendbaarheid en gemakkelijk parkeren dankzij de ideale draaidiameter (7,20 m ) .

COMFORT AAN BOORD

Als de belichaming van een moderne visie op comfort, belooft Ami – 100% ëlectric een rustige rit met zijn gesloten en verwarmde interieur. Het gevoel van ruimte wordt versterkt door de helderheid van het interieur. Tot slot dragen slimme opbergvakken bij aan het welzijn aan boord.

HELDERHEID

Zodra u aan boord stapt, baadt de Ami volledig in het buitenlicht en combineert grote glaspartijen (voorruit, zijruiten en achterruit) met een standaard panoramisch dak . Dit vertegenwoordigt 50% van het totale oppervlak boven de lichaamslijn. Deze onvergelijkbare aanwezigheid van licht versterkt zowel het gevoel van ruimte voor de bestuurder en passagier, terwijl ze tegelijkertijd een wijds zicht rondom bieden. In een knipoog naar de geschiedenis van Citroën openen de zijruiten door handmatig omhoog te kantelen zoals bij de 2 CV.

2 ZITPLAATSEN ZIJ AAN ZIJ EN RUIMTE AAN BOORD

Gemakkelijke toegang aan boord wordt vergemakkelijkt door de grote gelijkwaardige deuren van Ami – 100% elektrisch . De geoptimaliseerde ruimte aan boord betekent een functioneel interieur . In het passagierscompartiment biedt de indeling met twee stoelen een echt gevoel van ruimte en bewegingsvrijheid voor elke inzittende, in termen van schouderbreedte, beenruimte en hoofdruimte. 2 passagiers kunnen dus comfortabel converseren dankzij de 2 side-by-side stoelen .

Een record in zo’n klein formaat met de verschuifbare bestuurdersstoel (in lengte verstelbaar) en de passagiersstoel (vast) die plaats biedt aan de langste inzittenden . Met deze architectuur wordt elk hoekje en gaatje optimaal benut, terwijl de opbergruimte slim is verdeeld over het passagierscompartiment . Naast een opberguitsparing aan de voeten van de passagier , waarin een handbagagekoffer past, hebben de ontwerpers ook een extra opbergruimte aan de achterzijde gecreëerd.

VOORDELEN VAN DE 100% ELEKTRISCHE AMI

  • Stille, soepele en moeiteloze elektrische aandrijving zonder CO2-uitstoot voor onbeperkte toegang tot milieuzones in stadscentra.
  • De actieradius van 75 km is uitstekend geschikt voor korte ritten binnen en buiten de stad en bovendien fors meer dan de gemiddelde afstand die dagelijks gereden wordt.
  • De lithium-ion batterij met een capaciteit van 5,5 kWh behoort tot de meest geavanceerde op de markt en is via een 230V huishoudelijk stopcontact in slechts drie uur opgeladen, net zo eenvoudig als een smartphone. De platte batterij is verwerkt in de bodem van het voertuig voor maximale passagiersruimte.
  • De standaard aanwezige laadkabel is slim opgeborgen in de deuropening aan de passagierszijde. De batterij van de Ami kan ook worden opgeladen via een Wallbox of bij een openbaar laadpunt.
  • De 6 kW (8 pk) sterke elektromotor is goed voor een topsnelheid van 45 km/u.

Klik hier om op de hoogte te blijven over de Citroën Ami.

Bekijk voorraad

Waarom Citroën Citroën Ami Daarom Citroën Citroën Ami

  • 100% elektrisch
  • 75km actieradius(WLTP)
  • Rijden vanaf 16 jaar

© 2024 – Alle rechten voorbehouden. Bovenstaande prijs is een adviesprijs, inclusief btw en bpm en alle kosten die gemaakt moeten worden om uw auto rijklaar te maken, exclusief metallic lak en afleverpakket. Type – en vormgevingsfouten voorbehouden.

HomeCitroënModellenCitroën Ami