Nieuwe Abarth 695 Esseesse 20 juli 2021

Abarth doet de harten van de Abarth fans sneller slaan met een nieuwe “Collectors’ Edition”: de Abarth 695 Esseesse is een verwijzing naar de begindagen van de tuning kits uit de jaren 1960. Hiermee vestigde Carlo Abarth zich als uitvinder van tuning voor massaproductie auto’s.

De Abarth Esseesse is geproduceerd in een gelimiteerde oplage van slechts 1390 exemplaren, verdeeld in 695 “Nero Scorpione” en nog eens 695 in “Grigio Campovolo. De nieuwe collectors’ editie is gemaakt voor diegenen die op zoek zijn naar topprestaties, exclusiviteit en racespirit.

De nieuwe Abarth 695 Esseesse maakt onmiddellijk indruk met een nieuwe aluminium motorkap en achterspoiler die herinneren aan de racewereld en de legendarische racegeschiedenis van het merk Scorpion. Bij volle helling (60°) en een snelheid van 200 km/u zorgt de “Spoiler ad Assetto Variabile” – instelbaar van 0 tot 60° – voor een toename van de aerodynamische belasting tot maximaal 42 kg, wat resulteert in een verbeterde stabiliteit in bochten en een groter reactievermogen in gemengde secties. In combinatie met de aluminium motorkap vertaalt dit alles zich in een lager gewicht, betere prestaties in bochten en een verbetering van de acceleratieprestaties. Kortom, de nieuwe Abarth 695 Esseesse “Collector’s Edition” is de snelste van het gamma.

De esthetische kenmerken van het exterieur worden voortgezet met een reeks elementen die zijn geïnspireerd op het verleden en het heden, waardoor de 695 Esseesse beslist exclusief is, zoals de witte inzetstukken op de voor- en achterbumpers, de spiegelkappen en de stickers aan de zijkant. Ook wit zijn de 17’’ velgen met rode naafdoppen, rode Brembo-remklauwen, het 695-logo op de zijkant en de 695 Esseesse-badge op de achterkant. Noemenswaardig zijn de twee titanium Akrapovič uitlaatpijpen, die zowel op de weg als op het circuit pure emoties in geluid weten over te brengen, voor uniek rijplezier.

Bron: Stellantis

HomeAbarthNieuwsNieuwe Abarth 695 Esseesse